пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

23. Обґрунтуйте можливий вибір шрифтового рішення для різних видів виробів графічного дизайну.

Основу будь-якої публікації, навіть якщо це ре- кламне оголошення або річний звіт компанії, скла- дає якийсь текст, який несе в собі інформацію. Ви- користання певних шрифтів повинно допомогти донести цю інформацію, усилити її сприйняття. Заголовок краще всього виконувати крупнішим, привертаючим увагу шрифтом. Це може бути або шрифт із зарубками, що легко читається, або шрифт з дуже яскравою гарнітурою, яка запам'ятовується. Прикладами можуть служити такі шрифти як Helvetica, Tahoma, Arial (шрифти без зарубок), Baltica (із зарубками), різні декоративні шрифти [1]. За при- вабливістю шрифти можна розділити на ті, які вка- зують на перевагу товару; ті, в яких міститься новина або анонс; ті, які пробуджують цікавість. Найкращі заголовки містять в собі і те, і друге, і третє. Згідно статистиці, для оформлення основного тексту близько 80% сайтів використовують Arial, Georgia і Verdana. На другому місці Helvetica та Lucida Grande [2]. Не має сенсу використовувати спе- цифічний, мало поширений шрифт, для кращого сприймання рекомендується використовувати добре знайомі шрифти. Оптимальний вибір і використання серед величезної кількості шрифтів для кожного конкретного випадку під силу лише художникам- фахівцям в області реклами. Шрифт повинен привер- нути увагу читача і допомогти йому зосередитися на читанні тексту, виділити найважливіші аргументи. Створення власних шрифтів – тривалий твор- чий процес, що вимагає значних трудових і грошо- вих витрат і природно, що професійні розробники шрифтів зацікавлені в тому, щоб захистити свою інтелектуальну власність від нелегального копію- вання і несанкціонованого використання.

Велику роль в сприйнятті тексту грає колір, яким написаний текст. В рекламних засобах, що містять досить великі тексти, слід надавати серйозну увагу розбірливості відтиснення на кольоровому фоні. Правильний підбір кольорів необхідний для посилення емоційної дії рекламного тексту на чита- ча. Колір шрифту і фону завжди повинні бути конт- растними – чим різкіше виділяється шрифт на фоні, тим він легше читається і сприймається.

 Висновки. Усестороння комплексна оцінка властивостей шрифтів та розробка системи підтрим- ки рішень, що полегшувала б вибір шрифтів для рекламних посилань є затребуваними завдяки їх здатності поліпшити якість створюваних ескізів та макетів рекламної продукції. Необхідно продовжу- вати дослідження з метою їх поширення на інші ви- ди поліграфічної продукції.


22.01.2017; 15:35
хиты: 110
рейтинг:0
Гуманитарные науки
архитектура; дизайн; искусство
графический дизайн
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь