пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

21. Охарактеризуйте процес пошуку аналогів та вибору прототипу виробу, який проектується.

аналогом винаходу може бути засіб того ж призначення, яке характеризується сукупністю ознак подібних сукупності істотних ознак винаходу, що заявляється. Аналоги - це відомі раніше аналогічні рішення тієї ж задачі, тобто об'єкти, подібні рішенню, що заявляється за технічною сутністю та результатом, що досягається при їх використанні. Прототип -це найближчий аналог до технічного рішення по сукупності істотних ознак.

Правильний вибір прототипу є одним з важливих питань як для авторів при складанні ними матеріалів заявки, так і для експертів при аналізі технічного рішення поставленого завдання. Якщо заявлений об'єкт охарактеризований взаємозалежними ознаками, що в більшості випадків і зустрічається в практиці, то з його аналогів, що розглядаються, вибирається тільки один прототип, який являє собою «найближчий за технічною сутністю та результату, що досягається, при його використанні».

Вивчаючи конструктивні схеми виробів-аналогів, дизайнер має ретельно вивчити ступінь раціональності компонування вузлів, зв'язків з енергетичними джерелами й такими показниками виробів, як маса, габарити, міцність, потужність, продуктивність, вартість виготовлення з урахуванням ремонту, відповідність споживчим вимогам тощо.

На завершальному етапі процес остаточного компонування виробу (прототипу виробу) здійснюється одночасно дизайнером та інженером- конструктором, який уточнює складові основних вузлів, що входять у виріб, їхні габарити і схематичне компонування.\

 


22.01.2017; 15:35
хиты: 110
рейтинг:0
Гуманитарные науки
архитектура; дизайн; искусство
графический дизайн
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь