пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

9.Проаналізуйте значення ергономіки у проектуванні виробу.

 

Ергономіка - це наука, що вивчає різні предмети, що знаходяться в безпосередньому контакті з людиною в процесі його життєдіяльності. Основний її завданням є розробка форми і оптимального розташування предметів, які були б бути максимально зручними для людини при їх використанні.

В основу ергономіки лягло багато дисципліни від анатомії до психології, а головним її завданням є створення таких умов для людини, які б сприяли збереженню здоров'я, підвищенню ефективності праці, зниженню стомлюваності, та й просто підтриманню хорошого настрою в протягом всього дня.

Багато хто вважає, що областю вивчення ергономіки є тільки меблі, але це не так. Ергономіка вивчає всі складові робочого місця та зони відпочинку від комп'ютерної мишки до температурного режиму, і намагається встановити оптимальні для людини параметри кожного з цих компонентів.

Саме тому однією з важливих складових дизайн-проекту Вашого приміщення повинен бути масштабувати план розміщення меблів з урахуванням всіх законів ергономіки. Адже це дуже важливо щоб вміло зроблений дизайн, з ідеальними колірними і фактурними поєднаннями, був повністю придатний для комфортного і здорового існування.

Зручність людського побуту і діяльності - основний напрямок ергономіки. Вона є прикладною наукою, яка виникла в результаті узагальнення багатьох наукових дисциплін.

Основним завданням ергономіки прийнято вважати позитивний вплив на повсякденну діяльність людини, що сприяє поліпшенню його здоров'я і духовного стану.


22.01.2017; 15:35
хиты: 129
рейтинг:0
Гуманитарные науки
архитектура; дизайн; искусство
графический дизайн
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь