пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4.Проаналізуйте сутність та значення передпроектного аналізу.

Передпроектний аналіз - дослідження, що проводиться на початковому етапі проектування, і зіставлення даних про бажані функції речі або комплексу речей або середовища, про зовнішність проектованого виробу і середовища, про спосіб виготовлення, про наявність аналогів передбачуваного об'єкту (аналог - виріб, схожий з проектованим по функціональному призначенню, принципу дії, умовам застосування).

Передпроектний аналіз виявляє недоліки існуючих виробів, побажання споживачів.

Окрім передпроектного аналізу при проектуванні нового виробу вдаються к соціально-економічному аналізу, функціональному аналізу (дослідження способів використання виробу), функціонально-вартісному аналізу (дослідження структури потреб різних груп населення і найбільш ефективних, з погляду витрат, способів їх задоволення), технологічному аналізу (дослідження матеріалів і можливих способів виготовлення виробу), аналізу форми (дослідження структури виробу і її аналогів, пошук варіантів композиційних, конструктивних і пластичних рішень).

Результати проведеного аналізу повинні бути інтегровані в операции синтезу шляхом матеріалізації (структурообразованіє) і гармонізації (композиція) об'єкту. Структурообразованіє одиничних предметів - формоутворення. Композиція - метод гармонізації, система засобів і способів створення естетично цілісного об'єкту.

 


22.01.2017; 15:35
хиты: 103
рейтинг:0
Гуманитарные науки
архитектура; дизайн; искусство
графический дизайн
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь