пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

24.1.Проаналізуйте асоціативніть в композиції, її значення в дизайнерських роботах. 2.ВИконайте малюнок, поясніть роль трансляції в симетричному вирішенні композиції.

Асоціація - психологічний зв'язок уявлень про різні предмети та явища, що виражені життєвим досвідом. Фактично кожен предмет викликає певну асоціацію, кожна форма виражає певний характер (наприклад ескімос - сніг, північ; нічне небо - нескінченність; пантера - витонченість і підступність). Дуже проста асоціація у слова «карнавал». Це яскраві фарби, динаміка, вогняні спалахи, контрасти. А якщо взяти більш тонкі, складніші асоціації, наприклад , звуки скрипки, вірші Шевченка, то ми вступимо в той розділ композиції, який потребує додаткового дослідження проектної ситуації, значної вищої творчості.

Відповідність, збіг сприйняття твору з тим, що хотів висловити автор, - неодмінна умова правильної оцінки асоціативної композиції. Якщо наприклад, глядач не пережив страх або печаль то не існує у його свідомості узагальненого образу і він не зможе зрозуміти, наскільки точно або неточно виражає композиція сутність. Адекватність передбачає відповідність рівнів сприйняття художника і глядача, виховання на спільних духовних цінностях, на загальній літературі, на загальному розумінні гумору, на спільності поглядів на життя. Люди свого кола - так можна визначити колективного глядача, на якого розраховує проектант, створюючи свій твір.

 


16.01.2017; 14:27
хиты: 103
рейтинг:0
Гуманитарные науки
изобразительные искусства
изобразительное искусство
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь