пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Назвіть види дисциплінарної відповідальності працівників прокуратури.

До прокурорсько-слідчих працівників можуть застосовуватися такі види дисциплінарних стягнень:

 

1) догана;
2) пониження в класному чині чи військовому званні на один ступінь або перенесення терміну присвоєння класного чину чи військового звання до одного року;
3) попередження про неповну службову відповідність;
4) переведення на нижчу посаду;
5) переведення на нижчу посаду з пониженням у класному чині (військовому званні) на один ступінь;
6) звільнення з роботи;
7) звільнення з роботи з позбавленням класного чину чи військового звання, та (або) нагрудних знаків і почесних звань, що надані Генеральним прокурором України.


Дисциплінарне стягнення повинно відповідати тяжкості вчиненого проступку і ступеню вини. При визначенні виду стягнення мають бути враховані у сукупності характер проступку, обставини, за яких він вчинений, його наслідки, наявність причинного зв'язку між порушенням і його наслідками, попередня поведінка прокурорсько-слідчого працівника, його ставлення до служби, досвід роботи в органах прокуратури.


Дисциплінарні стягнення, пов'язані з переведенням на нижчу посаду, застосовуються лише за письмовою згодою прокурорсько-слідчого працівника. У разі відсутності такої згоди та з урахуванням обставин, передбачених частиною другою цієї статті, прокурорсько-слідчий працівник може бути звільнений з роботи у порядку дисциплінарного стягнення.


За один й той самий дисциплінарний проступок може бути накладене лише одне дисциплінарне стягнення.


За порушення норм професійної етики та поведінки, за відсутності ознак дисциплінарного проступку або його малозначності, застосовуються стягнення, передбачені Кодексом професійної етики та поведінки прокурорсько-слідчого працівника.

 


хиты: 195
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь