пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Розкрийте порядок обрання та призначення суддів.

На посаду судді кваліфікаційна комісія суддів може рекомендувати громадян України,   які досягли 25-річного віку,  мають вищу юридичну освіту і стаж роботи у галузі права не менш як три роки,  проживають в Україні не менш як 10 років та володіють державною мовою (ст.59 Закону України „Про судоустрій України”).

Не можуть бути рекомендовані на посаду судді особи,  що визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;  які мають хронічні чи психічні захворювання,  що перешкоджають виконанню обов’язків судді;  щодо яких проводиться дізнання,  досудове слідство чи судовий розгляд кримінальної справи або які мають не зняту чи не погашену судимість.

Необхідною умовою для зайняття посади судді будь-якого складу суду є складання кваліфікаційного екзамену.  Ця умова не поширюється на осіб,  які мають відповідний стаж роботи на посаді судді,  давність якого не перевищує одинадцять років.

Згідно ст.128 Конституції України перше призначення на посаду професійного судді строком на п’ять років здійснюється Президентом України.  Всі інші судді,  крім суддів Конституційного Суду України,  обираються Верховною Радою України безстроково,  в прядку,  встановленому законом. 

 


хиты: 115
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь