пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Мотивація персоналу. Системи та форми оплати праці персоналу.

Мотивація – це процес спонукання працівників до ефективної діяльності для досягнення цілей підприємства за наявністю їх інтересу. Найбільша і вагома роль у зацікавленості працівників брати участь у виробництві належить групі матеріальних мотивів, які виражаються в оплаті праці.

Оплата праці – це обчислена у грошовій формі частина доходу підприємства, яка за трудовою угодою сплачується працівникові за вироблену продукцію, виконану роботу або надані послуги.

Основні чинники, що визначають рівень оплати праці на підприємстві: результати господарської діяльності підприємства, рівень його продуктивності; рівень безробіття в регіоні серед працівників відповідних спеціальностей; рівень впливу профспілок, конкурентів та держави; кадрова політика підприємства.

Система оплати праці на кожному підприємстві базується шляхом визначення: параметрів оплати праці, які характеризують взаємозв’язок між заробітною платою і чинниками, що її визначають; методів розрахунку заробітної плати, які слугують для оцінювання чинників, що визначають заробітну плату і ступінь їх впливу на індивідуальну заробітну плату.


19.12.2016; 14:58
хиты: 0
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
экономика управления
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь