пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

37. Сутність та умови підприємницької діяльності


Підприємницька діяльність (підприємництво) - самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.
Основні умови існування та розвитку підпр. діяльності: * відносне відокремлення та економічна свобода під- приємців * наявність ринкового простору *розвинені товарно-грошові відносини
Принципи розвитку підприємництва: * вільний вибір діяльності; * залучення на добровільних засадах до здійснення підприємницької діяльності майна та коштів юридичних осіб і громадян; *самостійне формування програм діяльності та вибір постачальників і споживачів продукції, що виробляється, встановлення цін відповідно до законодавства; * вільне наймання працівників; * залучення і використання матеріально-технічних, фінансових, трудових, природних та інших видів ресурсів, використання яких не заборонене або не обмежене законодавством; *вільне розпорядження прибутком, що залишається після внесення податків і платежів, установлених законодавством; * самостійне здійснення підприємцем, як юридичною особою, зовнішньоекономічної діяльності, використання будь-яким підприємцем належної йому частини валютної виручки на свій розсуд.Отримання прибутку є важливою метою для підприємця, однак не самоціллю. Для нього головне - використання прибутку для ще більшого його зростання шляхом розширення, модернізації, структурної перебудови свого бізнесу. Розвиток підприємництва неодмінно пов'язується з постачанням на ринок якісніших і дешевших товарів. Одна з найхарактерніших рис цивілізованого підприємництва полягає в тому, що кожний підприємець, реалізуючи свої цілі, водночас здійснює господарську діяльність в інтересах суспільства(підпр. дбає про науково-технічний прогрес, підвищення якості, розшир. і оновл. асортименту прод.).

24.12.2016; 15:39
хиты: 95
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь