пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

78.Кредит його форми та функції.

Креди́т — кошти й матеріальні цінності, що надаються кредитором у користування позичальнику на визначений строк та під відсоток. Кредит поділяють на фінансовий, товарний і кредит під цінні папери, які засвідчують відносини позики.

 

Принципи кредитування

  1. Поверненість позиченої вартості — повернення позичальником кредитору всього обсягу позиченої вартості.
  2. Строковість позики — чітко обумовлено термін користування позикою.
  3. Платність — позичальник платить кредитору за користування взятою в борг вартістю. Формою плати є відсоток за кредитом.
  4. Цільове призначення позики — базова передумова забезпечення інтересів сторін. Позичальник чітко визначає ціль, на яку будуть позичені кошти. Вона погоджується обома сторонами, які вступають у кредитні відносини.
  5. Забезпеченість — заходи, що гарантують повернення позички у визначений строк. Як забезпечення може виступати майнокапіталавторські права тощо.
  6. Міжнародний кредит — форма руху позикового капіталу у сфері міжнародних економічних відносин, де кредиторами і позичальниками виступають суб'єкти різних країн.
  7. Банківський кредит — надання банком у тимчасове користування частини власного або залученого капіталу — здійснюється у формі видачі позик, обліку векселів та ін.
  8. Брокерський кредит — позички, які отримують брокери в банках або інших брокерів (брокерських фірмах) для різних цілей
  9. Комерційний кредит — це товарна форма кредиту, яка визначає відносини з питань перерозподілу матеріальних фондів і характеризує кредитну угоду між двома суб'єктами господарської діяльності.

29.11.2016; 05:04
хиты: 122
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
макроэкономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь