пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

53. Методика організації і проведення квесту, колажу, флеш-мобу.

ФЛЕШМОБ.  Дослівно  «спалахуючий натовп», flash — спалах, mob — натовп. Це спланована масова акція, зазвичай організована через Інтернет або інші сучасні засоби комунікації, у якій велика кількість людей оперативно збирається у громадському місці, протягом декількох хвилин виконує заздалегідь узгоджені дії (сценарій), і потім швидко розходяться.

Немає єдиної думки з приводу того, яка мета проведення флешмобів. Учасники того самого заходу можуть переслідувати різні цілі. Серед можливих варіантів — розвага, порушення повсякденного ходу життя, справити враження на навколишніх, відчуття причетності до спільної справи, самоствердження, спроба одержати гострі відчуття. Ідеологія класичного флешмоба дотримується девізу «Флешмоб поза релігією, поза політикою, поза економікою».

Етапи організації та проведення:

рух флешмоба виходить із того, що у флешмоб-акцій є типові правила.

             начебто спонтанне дійство, забороняється збиратися або привертати увагу на місці до акції; 

             одночасний початок і закінчення акції її учасниками;

             миттєве зникнення після акції з місця дії в різні сторони, створення вигляду, що начебто нічого й не було;

             сценарій повинен привносити абсурдність у те, що відбувається;

             жорстке дотримання сценарію;

             не викликати агресивної реакції, не порушувати законів і моральних засад, не показувати ніяких політичних поглядів.

Соціальний та політичний відтінок перетворює флешмоб на політ-моб або соціальний моб. Втім, звичайні люди часто називають флешмобами суспільно-політичні акції. Вони є простішим, оперативнішим і безпечнішим способом виразити суспільну думку або звернути увагу на ті чи інші проблеми, ніж мітинги або демонстрації.

Починаючи з 2008 року в Україні було започатковано новий вид флешмобів, зорієнтованих на груповий прояв протесту. На відміну від класичного флешмобу, флешпротестмоб класифікували як завчасно сплановану масову акцію, в якій велика група людей зненацька з’являється в громадському місці і протягом декількох хвилин виконує завчасно обговорені дії протестного змісту, після чого одночасно швидко розходиться в різні сторони.

КВЕСТ. Аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами або окремими гравцями. Під час гри команди вирішують логічні завдання, здійснюють пошук на місцевості, будують оптимальні маршрути переміщення, шукають оригінальні рішення і підказки. Після завершення чергового завдання команди переходять до виконання наступного. Перемагає команда, що виконала всі завдання швидше за інших.

Етапи організації та проведення:

             підготовка сценарію  (сукупність всіх завданнь, послідовність вирішення яких заздалегідь не відома учасникам і визначається в ході проходження рівней гри);

             утворення команд та їх реєстрація;

             вибір капітанів команд;

             проведення гри (фіксується час проходження кожної команди всіх етапів гри, кожній команді видається мапа, на якій визначаються чек-пойнти - пункти перевірки присутності команди на відповідному завданні, кожна команда під час гри отримує  коди - буквено-цифрову інформацію, яка служить для підтвердження проходження завдання та отримання наступного, фіксації часу його проходження);

             підведення підсумків, визначення переможців квесту.

КОЛАЖ. Створення учнями плакатів з дібраних малюнків, вирізок, ілюстрацій, цитат тощо з метою ознайомлення з певною проблемою (охорона довкілля, збереження здоров’я, збереження чистоти мови, культура спілкування).

Етапи організації та проведення:

             визначення теми;

             створення творчих груп;

             підбір необхідних матеріалів;

             створення колажів;

             презентація колажів творчими групами;

             оцінювання робіт журі, визначення переможців (критеріями оцінювання можуть бути - ідея, повнота представлення теми, оригінальність, нетрадиційність вирішення завдання).


19.06.2017; 17:55
хиты: 113
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь