пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

7. Суть цілісного підходу до виховання. Критерії вихованості дитини.

Цей принцип розглядається як теоретична основа організації виховної діяльності. Він передбачає:

1. Необхідність обліку всієї сукупності економічних, соціаль­них, моральних та інших умов, які мають вплив на формування людини як особистості

2. Формування різноманіття якостей особистості школяра, ос­нов інтелектуальної, моральної, естетичної, економічної, політич­ної, правової, екологічної, фізичної, комунікативної культури, культури праці, сімейних відносин як цілісного процесу.

3. Оптимальний вибір методів і засобів досягнення мети, їх ди­ференціація в залежності від соціально-економічних, вікових особливостей, рівня культури вихованців

4. Визначення умов, які забезпечують успіх реалізації мети.

5. Облік результатів виховної діяльності і корегування за необ­хідності мети, завдань, змісту, методів, умов досягнення мети.

Назва якості осо­бистості школяра  

Критерії вихованості  

Любов до Батьків­щини  

Знання історії, повага до історичного минулого, тра­дицій народу; турбота про інтереси, історичну долю країни; почуття гордості за великих людей країни, її культуру, досягнення; прив'язаність до місця мешкання (місто, село, область, країна в цілому); дбайливе став­лення до природи, народних надбань; знання сучасних важливих подій.  

Інтернаціоналізм  

Інтерес до культури, мистецтва інших народів; дружба з людьми різних національностей; добровільна участь у заходах інтернаціонального характеру.  

Ставлення до од­нокласників, ро­весників  

Участь у справах свого класу, звичка надавати безко­рисну допомогу; дружні стосунки з хлопцями і дівчата­ми; вимогливість і повага до ровесників.  

Гуманність  

Доброзичливе ставлення до людей, турбота про них; допомога, чуйність, повага, довіра; уважне ставлення до інтересів, бажань людей, питань, які їх турбують, до думок, почуттів оточуючих; розуміння мотивів, якими керуються люди у своїй поведінці; тактовне ставлення до їх самолюбства, гордості, гідності; виключає грубість, чванство, пихатість, нетерпіння, недовіру.  

Чесність  

Правдивість, щирість; виконання обіцянок; звичка не брати без дозволу чужі речі; нетерпимість до брехні, крадіжки, обману, добровільне визнання своїх помилок, вчинків; говорити істину, не приховувати дійсний стан справ.  

Ставлення до пра­ці (працелюбність)  

Любов, потреба і звичка до праці; сумлінність, ста­ранність у праці; постійна зайнятість корисними спра­вами; звичка якісно і своєчасно виконувати роботу; на­солода від самого трудового процесу; зацікавленість у досягненні позитивних результатів; допомога членам сім'ї у господарстві.  


19.06.2017; 17:55
хиты: 106
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь