пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Використання операторів MATCH AGAINST в запиті SELECT.

Створення таблиці: CREATE TABLE table (id INT UNSIGNED AUTO_INCREMENT NOT NULL PRIMARY KEY,column TEXT,FULLTEXT (column)); SELECT * FROM table WHERE MATCH (column) AGAINST ('информация'); -- запит виконує пошук тексту в потрібних колонках. В такі запити потрапляє багато потрібних і не дуже потрібних стрічок .

Функція Sum сумує значення в полі. Наприклад, можна використовувати функцію Sum для визначення загальної вартості доставки. Функція Sum ігнорує записи, які містять поля зі значенням Null. Наведений приклад показує, як можна обчислити суму полів UnitPrice і Quantity продукту:

SELECT Sum(UnitPrice * Quantity) AS [Сукупний прибуток]
FROM [Відомості про замовлення];
Можна використовувати функцію Sum у виразі запиту. Також можна використовувати цей вираз у властивості SQL об’єкта QueryDef під час створення об’єкта Recordset, основаного на SQL-запиті.              
SELECT *,MATCH (column) AGAINST ('информация') AS rel FROM table WHERE MATCH (column) AGAINST ('информация'); -- отримання коефіцієнта релевантності.
В колонку rel попадають деякі величини, максимальна з яких вказує на найбільш  підходящий вираз. Також в полі AGAINST() можна регулювати запит в потрібній нам формі, відкидаючи непотрібні словосполучення. AGAINST(‘форма вміст’) – всі вирази, які містять хоча б одне з слів. AGAINST (+форма +вміст) – обидва слова. AGAINST (‘+форма вміст’)– шукати ‘форма’, але при наявності ‘вміст’. AGAINST (‘+форма –вміст’) – форма без вмісту. AGAINST (‘+форма +(>вміст < формація)’) – форма і вміст, або форма і формація, але у форма вміст релевант більший, ніж у форма формація. AGAINST (“форма *’) – форма, формат, формація. AGAINST (‘”форма або зміст”’) – форма або вміст, але не форма і вміст.

 


хиты: 228
рейтинг:0
Точные науки
информатика
Структуры данных
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь