пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

2 PHP інтерфейс до бази даних MySQL, функції mysql_connect, mysql_query, mysql_select_db, mysql_fetch_array та їхні аргументи.

Отже, перше, що потрібно зробити, - це встановити з'єднання з базою даних. Скористаємося функцією mysql_connect. Синтаксис mysql_connect  mysql_connect ( [рядок server [, рядок username [, рядок password                   [, логічне new_link [, ціле client_flags]]]]])

Дана функція встановлює з'єднання із сервером MySQL і повертає вказівник на це з'єднання або FALSE у випадку невдачі. Для відсутніх параметрів встановлюються наступні значення за замовчуванням: server = 'localhost:3306'  username = ім'я користувача власника процесу сервера password = порожній пароль

Після встановлення з'єднання потрібно вибрати базу даних, з якою будемо працювати. Наші дані зберігаються в базі даних book. У MySQL вибір бази даних здійснюється за допомогою команди use: mysql>use book; У PHP для цього існує функція mysql_select_db. Синтаксис mysql_select_db: логічне mysql_select_db (рядок database_name [, ресурс link_identifier]) Ця функція повертає TRUE у випадку успішного вибору бази даних і FALSE - у противному випадку. Зробимо базу даних book робочою:

<?
$conn = mysql_connect("localhost","nina","123") 
or die("Неможливо установити з'єднання: ". mysql_error());
echo "З'єднання встановлене";
mysql_select_db("book");
?>  Працюючи з великими результатами запитів, варто задіяти одну з функцій, що обробляє відразу цілий ряд результатів (наприклад, mysql_fetch_row(), mysql_fetch_array() і т.д.). Тому що ці функції повертають значення декількох комірок відразу, вони НАБАГАТО швидші mysql_result(). Крім того, потрібно врахувати, що вказівка чисельного зсуву (номера поля) працює набагато швидше, ніж вказівка стовпчика або стовпчиків і таблиці через крапку. Виклики функції mysql_result() не повинні змішуватися з іншими функціями, що працюють з результатом запиту. Синтаксис mysql_fetch_array  масив mysql_fetch_array (ресурс result [, ціле result_type]) Ця функція обробляє ряд результатів запиту, повертаючи масив (асоціативний, чисельний або обидва) з обробленим рядом результатів запиту, або FALSE, якщо рядів більше немає. mysql_fetch_array() - це розширена версія функції mysql_fetch_row(). Крім збереження значень у масиві з чисельними індексами, функція повертає значення в масиві з індексами за назвою стовпчиків. mysql_query () посилає запит активній базі даних сервера, на який посилається переданий покажчик. Якщо параметр link_identifier опущений, використовується останнє відкрите з'єднання. Якщо відкриті з'єднання відсутні, функція намагається з'єднатися з СУБД, аналогічно функції mysql_connect () без параметрів. Результат запиту буфферізіруется. 

Тільки для запитів SELECT, SHOW, EXPLAIN, DESCRIBE, mysql_query () повертає покажчик на результат запиту, або FALSE якщо запит не був виконаний.В інших випадках, mysql_query () повертає TRUE у випадку успішного запиту і FALSE в разі помилки. Значення не рівне FALSE говорить про те, що запит був виконаний успішно. Він не говорить про кількість порушених або повернених рядів. Цілком можлива ситуація, коли успішний запит не торкнеться жодного ряду. 

хиты: 250
рейтинг:0
Точные науки
информатика
Структуры данных
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь