пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

48. Моделі електронної торгівлі.

Існують такі моделі електронної торгівлі:

  • електронний магазин;
  • електронний довідник-каталог;
  • електронний он-лайновий аукціон;
  • електронний торговельний центр;
  • електронний торговий майданчик;
  • система матеріально-технічного постачання (e-procurement).

Електронний магазин — спеціалізований Web-сайт, що належить фірмі-виробнику, торговій фірмі тощо й призначений для просування товарів на ринку, збільшення обсягу продажів, залучення нових покупців. На таких сайтах є змога вибрати товари, оформити замовлення і зробити оплату через мережу, оформити документи в режимі оn-lіnе для здійснення оплати готівкою і відстежити доставку.

Електронний довідник-каталог — спеціалізований Web-сайт для проведення тендерів серед постачальників. Зазвичай існує у вигляді каталогу-довідника, за допомогою якого клієнт може вибрати постачальників товарів для проведення переговорів з ними. Відбір робиться, виходячи з характеристик товарів, цін, умов постачання, номенклатури або будь-яких інших специфічних умов. Електронні довідники-каталоги застосовуються компаніями для полегшення участі в тендерах, для просування своєї торгової марки і зниження витрат з маркетингу.

Електронний он-лайновий аукціон — одна з найперспективніших галузей електронної комерції; програмно-інформаційна тематична база з пошуковими засобами, в якій містяться описи товарів, допущених до торгів. Електронний аукціон аналогічний до процедури торгів по лотах на звичайному аукціоні. Власник такої Web-системи заробляє на відсотках від транзакцій, а також на продажах програмного забезпечення для участі в торгах. Приклад такого Інтернет-аукціону — www.еbay.соm.

Електронний торговельний центр — Web-сайт, що містить багато електронних крамниць і каталогів, об’єднаних загальним місцем розташування (інколи під відомою маркою), які спільно виконують додаткові функції, використовують систему здійснення захищених платіжних транзакцій тощо.

Електронний торговий майданчик — Web-сайт, де укладають угоди купівлі-продажу між підприємствами. Електронні торгові майданчики створюються великими підприємствами-продавцями (виробниками) або незалежними компаніями для реалізації зв’язків з партнерами через Internet, оптимізації процесів обміну інформацією з контрагентами, зниження вартості й скорочення часу збуту.

Система e-procurement являє собою електронну систему матеріально-технічного постачання, що забезпечує конкурентні закупки в Internet-середовищі, проведення торгів, тендерів, конкурсів виробників і зв’язує споживачів продукції з виробниками та покупців з продавцями.


хиты: 256
рейтинг:0
Точные науки
информатика
Информационные науки
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь