пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

17. Класифікація CASE-засобів за функціональним призначенням

CASE-технологія передбачає використання різних за функціональним призначенням груп засобів.

Засоби аналізу і проектування призначені для підтримки визначення системних вимог, створення специфікацій компонентів системи, проектування системи. В результаті формуються архітектура системи і детальний проект, розроблений до рівня алгоритмів і структур даних. До цієї групи належать пакети AllFusion Process Modeler, CASE.Аналітик, IBM Rational Rose, Silverrun, Oracle Designer, Design/IDEF та ін.

Засоби проектування баз даних забезпечують створення інфологічної та даталогічної моделей баз даних, генерування схем баз даних. До цієї групи належать AllFusion ERwin Data Modeler, S-Designor, DataBase Designer.

Засоби програмування здійснюють підтримку програмування і тестування, а також автоматичну кодогенерацію зі специфікацій з одержанням повністю документованої виконуваної програми. В цю групу входять генератори і аналізатори кодів, генератори тестів, налагоджувачі. Основні пакети: DECASE, APS.

Засоби супроводження і реінжинірингу забезпечують управління функціонуванням системи, коригування й модифікацію, аналіз і реінжиніринг існуючої системи. До них відносяться документатори, аналізатори програм, засоби міграції, засоби реструктурування і реінжинірингу: Adpac CASE Tools, SuperStructure, Inspector/Recoder, IBM Rational Rose, Silverrun.

Засоби оточення включають засоби підтримки каркасів і платформ для створення, інтеграції CASE-засобів: Multi/Cam, Sylva Foundry.

Засоби управління проектом призначені для підтримки планування, контролю, керування та взаємодії в процесі розробки і супроводження проектів: Project Workbench та ін.


хиты: 270
рейтинг:0
Точные науки
информатика
Информационные науки
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь