пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

18. Історичне значення Галицько-Волинської держави.

Історичне значення Галицько-Волинського князівства полягає в тому, що воно на ціле століття продовжило існування державної організації і стало головним політичним центром для всієї України, стало першою українаською державою. Галицько-Волинську державу слід розглядати як спадкоємця Київської Русі протягом майже півтораста наступних років. Об'єднання в її кордонах значної ча­стини руських земель створило сприятливі умови для їхнього політич., соц-економічного й культурного піднесення. Тісні контакти з Польщею, Угорщиною й Тевтонським орденом перетворили її на невід'ємну складову системи міжнародних відносин у Центрально-Сх Європі. Саме Гал-Вол. держава після загибелі К Русі  стала ядром розвитку державотворчих процесів. Галицько - Волинська держава стала черговим етапом  в історії українського державотворення.

1. Галицько-Волинська держава була спадкоємницею політичних і культурних традицій Київської держави, опорою української державності, зберегла в українців почуття культурної та політичної ідентичності.

2. Була найрозвиненішою державою Європи, знаною і шанованою у світі завдяки високому розвиткові господарства, ремесла, містобудування, торгівлі, культурних надбань.

3. Після занепаду Києва вона на ціле століття продовжила існування державності на східнослов’янських землях і стала головним політичним центром України, відігравала важливу роль в історії України.

4. У переломний момент історії, об’єднуючи українські землі, Галицько-Волинська держава зберегла в українців почуття культурної та політичної ідентичності.

5. Державницькі традиції Галицько-Волинського князівства мали велике значення для збереження й зміцнення історичної самосвідомості українського народу.

6. Вони дали початок багатьом процесам, розвиток яких сприяв формуванню українського етносу й української народності.

7. Галицько-Волинська держава відновила і розвинула зв’язки Русі з Європою.

8. Вона вела боротьбу проти своїх сусідів, які зазіхали на її землі, відстоювала свободу і незалежність, протягом десятиліть захищала свою землю від ворогів.


15.06.2016; 22:45
хиты: 114
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь