пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» педагогика
» п

ознаки процесу навчання

 

«Процес навчання – специфічна форма пізнання об'єктивної дійсності, оволодіння суспільно-історичним досвідом людства; двосторонній процес взаємопов'язаних діяльностей учителя (діяльності викладання й діяльності з організації й управління навчальною діяльністю учня) і діяльності учнів (учіння), спрямований на оволодіння учнями системою знань з основ наук, вмінь і навичок їх практичного застосування, розвиток творчих здібностей учнів».

Навчальний процес – це система організації навчально-виховної діяльності, в основі якої – органічна єдність і взаємозв'язок викладання й учіння; спрямована на досягнення цілей навчання й виховання».

Основні ознаки навчального процесу – це системність, гуманність, демократичність, особистісна спрямованість, цілісність, комплексність, планомірність, націленість на конкретний результат, тривалість, організованість. Центральними його постатями виступають суб'єкти навчання (педагог і учень), між якими повинні існувати суб'єкт-суб'єктні взаємини. Я. І. Сікорський підкреслює: «Навчання ми розглядаємо як процес суб'єктної взаємодії».

________или___

 

.Ознаки процесу навчання.Процес навчання - це соціальний процес, який виник з виникненням суспільства і удосконалюється відповідно до його розвитком.

Ознаки процесу навчання:

  • двосторонній характер;
  • спільна діяльність вчителів та учнів;
  • керівництво з боку вчителя;
  • спеціальна планомірна організація і управління;
  • цілісність і єдність;
  • відповідність закономірностям вікового розвитку учнів;
  • управління розвитком і вихованням учнів.

Процес навчання можна розглядати як процес передачі досвіду. Цей досвід включає в себе насамперед знання про навколишню дійсність, які постійно вдосконалюються, способи застосування цих знань у практичній діяльності людини. Адже суспільство і пізнає світ для того, щоб удосконалювати практичну діяльність, а разом з тим і вдосконалювати навколишнє нас дійсність. Для постійного розвитку, для постійного пізнання світу суспільство озброює підростаюче покоління і способами добування нових знань, т. Е. Способами пізнання світу.


10.06.2016; 20:28
хиты: 92
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь