пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» педагогика
» п

Естетичні та історичені умови формування реалізму в Англії

з курсу історія зарубіжної літератури (XVIII-XIX cт.)

Проаналізуйте естетичні та історичні умови формування реалізму в Англії. Визначте розквіт реалізму в творчості Ч. Діккенса. Основні етапи життя й творчості письменника.

Англ. Реалiзм розвивався пiд впливом Дефо, Стерна, Фiлдiнга, Рiчардсона. Домiнуючими жанрами були роман i проза, з'явилася жiнчоа л-ра. Один з найбільш поширених прийомів зводиться до спроби підвести творчість найбільших представників критичного реалізму - Діккенса, Теккерея, сестер. Гнівні викривачі світу "безсердечного чистогану" іменуються незлостивим гумористами, помірними вікторіанці. Проти Діккенса ополчилися ревнителі "моральності", звинувачуючи його у відсутності смаку, у вульгарності, мізантропізме, коли він висвітлив у "Нарисах Боза" і "Олівера Твісте" тіньові сторони життя "процвітаючої" Англії, йому відмовляли в праві називатися художником, коли він виступив зі своїми зрілими соціальними романами 40-50-х років. "Холодний дім", "Крихітка Дорріт" Діккенса, "Ярмарок марнославства" Теккерея, "Джен Ейр" Ш. Бронте, "Пагорби бурхливих вітрів" Е. Бронте та інші найкращі твори критичних реалістів зустрічали незмінні нападки з боку вікторіанської критики саме тому, що автори цих творів підходили до оцінки сучасності з демократичних позицій, зривали покрив уявної респектабельності, викривали експлуататорську сутність суспільного життя буржуазної Англії.

Представляючи в невірному світлі загальну картину розвитку англійської літератури, критика нерідко вдається і до прийому умисного замовчуванняНайяскравішим проявом соціальних протиріч між буржуазією і пролетаріатом Великобританії був чартизм, що склав цілий революційний період в історії англійського робітничого класу XIX століття.

1. Чартистський література. Чартистський рух зіграло величезну роль в історії англійської літератури. Воно висунуло ряд суспільних проблем, які, як і сама боротьба пролетаріату, знайшли відображення у творчості великих англійських реалістів 30-х-50-х років XIX століття: Діккенса, Теккерея, Ш. Бронте, Гаскелл.

Разом з тим у чартистское друку, а також в усному пісенній творчості, розгорнулася різноманітна літературна діяльність поетів, публіцистів, критиків, безпосередньо пов'язаних з чартистському рухом. Їх літературна спадщина досі ще мало вивчений, але не підлягає сумніву, що в багатьох відносинах їх творчість, в центрі якого вперше постало революційний пролетаріат, відкрило нові горизонти англійській літературі й представляє понині живий суспільний та естетичний інтерес.


08.06.2016; 22:07
хиты: 82
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь