пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» історія

перша світова війна і україна

 

Світова війна велася між Троїстим, а згодом Четвертним союзом (Нім.., А.-У., Туреччина, Болгарія) і Антантою – Англія, Росія, Франція. У ході війни до країн Антанти приєдналися Італія, Румунія та США. З обох боків війна була загарбницькою, несправедливою.

З початком війни українські політики утворили у Львові Головну Українську Раду – міжпартійний блок із метою підтримки Австро-Угорщини у її боротьбі з Росією. Декларацією Ради 1915 р. передбачалось створення самостійної Української держави на території Російської імперії, а із земель у складі Австро-Угорщини планувалось утворити автономнуу область. Рада сформувала легіон Українських січових стрільців (2,5 тис.), який взяв активну участь у воєнних діях в районі Стрия, на перевалах Карпат, на Поділлі, прославився у боях із російською армією.

   Х-зуючи становище України під час війни необхідно виділити такі обставини:

Зх. І Надднапр.. Україна опинилися по різні сторони фронтів. Українці були мобілізовані в армії цих країн і змушені були битися один проти одного.

Війна розколола укр.. політичні сили і тим самим ослабила укр.. рух. У ставленні до війни укр.. партій займали різні позиції.

У роки війни значна частина України перетворилася в район запеклих боїв і понесла значні як моральні так і матеріальні втрати (Галичина, Закарпаття, Буковина, Поділля, Волинь – ця територія неодноразово переходила з рук в руки).

Протягом 1914-1916рр. В Україні було закрито більше 1400 підприємств. Посівні площі зменшилися на 1,9 млн. Десятин.

Держави в інтересах яких проливали свою кров Українці мали агресивні плани щодо України. Ігнорували укр.. нац. інтереси, прагнули використати воєнне становище щоб назавжди покінчити з нац. визв. Рухом.


11.06.2016; 17:57
хиты: 338
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь