пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


62. Причини 30-літньої війни

Тридцятилітня війна була першим загальноєвропейським конфліктом який тривав з 23 травня 1618 до 24 жовтня 1648 року між двома угрупуваннями держав: габсбурзькою та антигабсбурзькою коаліцією за домінування на європейському континенті.(Габсбурзький блок разом з Ватиканом - з одного боку, і Франції, Швеції, Нідерландів - з другого). Фактично це була війна між католицизмом і протестантизмом (абсолютистська Франція, однак, пристала до другого табору).

Причинами Тридцятилітньої війни були:

1. Протистояння Франції і коаліції іспанських і австрійських Габсбургів. В інтересах Франції було зберегти імперію роздробленою і не допустити єдності дій двох габсбурзьких монархій. Вона мала територіальні претензії в Ельзасі, Лотарингії, Південних Нідерландах, Північній Італії, прикордонних з Іспанією територіях. Франція готова була підтримати Євангелічну лігу незважаючи на різницю конфесій

 2. Республіка Сполучених провінцій бачила в Євангелічній лізі природного союзника проти Габсбургів

3. Данія і Швеція намагалися захистити себе від конкуренції на північних морських шляхах .

4. Англія постійно боролася з Іспанією на морі, і для неї антигабсбургська політика здавалася природною. Але, в той же час, вона у зовнішній торгівлі конкурувала з країнами антигабсбурзької коаліції.


11.06.2017; 17:15
хиты: 99
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь