пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


45. Історичні погляди Френсіса Бекона

Велику гідність науки   Бекон вважав майже  само імовірним  та висловив її  у своєму відомому  афоризмі «Знання – це сила» (від латин. Scientia potentia est). На науку  здійснювалося  безліч нападів,  і проаналізувавши їх – Бекон  прийшов до висновку про те, що Бог  не забороняв пізнання природи. Бог дав людині розум,  який постійно прагне  пізнання Всесвіту. Люди ж  повинні зрозуміти, що існують два види  пізнання: 1) пізнання добра та зла; 2) пізнання речей, які створені Богом.

Пізнання  добра та зла  людям заборонено.  Його  Бог дає  їм  через  Біблію. Але створені речі людина може пізнавати  при допомозі розуму. Наука повинна займати  гідне місце  у «царстві людини».  Призначення науки – примножувати силу  та  могутність людей,  забезпечувати  їм  гідне багате життя.

Бекон стверджував,  що досі відкриття ділились  випадково, але не методично. Їх було б значно більше, якщо б  дослідники  озброїлись  правильним методом. Метод – це головний засіб  наукового дослідження. Досліджуваний метод, що був розроблений  Беконом,  і цей  метод  є раннім  попередником  наукового методу. Відомо,  що  цей метод  був запропонований  у  філософській праці «Новий органон»,  був  призначений  для заміни методів, які запропонував  у своїй  праці «Органон»  античний філософ Арістотель  (майже 2000 років  тому назад).


11.06.2017; 17:15
хиты: 101
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь