пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Латиноамериканська система міжнародних відносин. Андське товариство. Боліваріанський альянс для Америк.

АЛБА-альянс країн Латинської Америки і Карибського басейну. До складу альянсу АЛБА входять вісім країн: Болівія, Венесуела, Куба, Еквадор, Нікарагуа, Домініка, Антигуа і Барбуда, Сент-Вінсент і Гренадіни. Як міжнародна організація, і субрегіональне інтеграційне об'єднання було створено в 2004 році з ініціативи Уго Чавеса і Фіделя Кастро. Мета альянсу - сприяння торгівлі та кооперації між її учасниками.
Держави, що входять в альянс "Боліваріанськая альтернатива для народів нашої Америки" (АЛБА) прийняли для взаємних розрахунків нову валюту, відмовившись від долара США. Перша угода з використанням сукре була підписана між Гаваною і Венесуелою. Фінансовий механізм почне діяти в 2010 році і послужить просуванню комерційних розрахунків без використання долара. Замість нього буде використовуватися грошова одиниця сукре ".
Лідери країн Латинської Америки - учасниць« Боліваріанського альянсу народів Америки »(ALBA) - проголосували за введення економічних і дипломатичних санкцій проти Гондурасу. Державний переворот в Гондурасі стався після того, як президент Селайя відправив у відставку вище військове керівництво за відмову забезпечувати проведення референдуму.

Верховний суд країни визнав звільнення військових і проведення референдуму незаконним і видав ордер на арешт президента. Селайя був заарештований урядовими військами і висланий в Коста-Ріку. Після перевороту скинутий президент жив у Нікарагуа. 21 вересня 2009 він таємно повернувся в країну і з тих пір ховається в посольстві Бразилії в Тегусігальпі.
Країни "Боліваріанського Альянсу", саміт якого завершується в понеділок в Гавані, звинуватили США в "військово-політичному" наступі на Латинську Америку, яке виразилося в намірі використовувати військові бази на території Колумбії. Країни блоку вказали, що "Латинська Америка та Карибський басейн повинні бути регіоном, вільним від іноземних військових баз" . Підписали документ вважають "неприпустимим використовувати боротьбу з наркоторгівлею і міжнародним тероризмом як привід для збільшення військової присутності США в регіоні". "Справжньою метою цієї присутності є контроль економічних ресурсів, оволодіння ринками і боротьба з соціальними змінами" в Латинській Америці, вважають держави альянсу .


07.06.2016; 00:52
хиты: 132
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
всемирная история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь