пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Колективістські ідеології в Європі ХХ ст. Соціал-демократизм, марксизм та комунізм. Лібералізм. Анархізм. Фашизм та націонал-соціалізм. Наслідки розвитку колективістських ідеологій в Європі наприкінці ХХ ст

.

Соціал-демократія — політична ідеологія лівих та ліво-центриських партій на політичному спектрі.

Соціал-демократія відділилась від соціалістичного руху в другій половині XIX століття й досі має вплив у всьому світі. Концепція соціал-демократії зазнала змін з часів появи. Основною відмінністю ідеології соціал-демократії та інших проявів соціалізму, таких як ортодоксальний марксизм, є віра у верховенство політичної дії на противагу верховенству економічної дії або економічний детермінізм.

Основні ідеї соціал- демократії:

- Соціалізм може бути здійснений в тривалому процесі реформування капіталізму ;

- Утвердження політичної , економічної і соціальної демократії і цінностей свободи , справедливості , солідарності та рівності ; - Демократизація відносин влади і власності; - Зростання рівня і якості життя найманих працівників ; - Збільшення залежності апарату влади від населення ; - Заміщення класової боротьби соціальною солідарністю і т. д.; - Політична реалізація принципів соціалізму може бути результатом тривалої еволюції , солідарних зусиль всіх соціальних груп.


07.06.2016; 00:21
хиты: 135
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
интеллектуальная история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь