пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Секуляризація інтелектуального життя в Європі в епоху Відродження та Реформації. Поступове зниження ролі релігії у повсякденному житті європейців. Перехід від суспільства де домінує релігійна традиція до світського суспільства розбудованого на фундаменті раціональних норм в епоху Відродження та Реформації. Вплив діяльності М.Лютера, Ж.Кальвіна та У.Цвінглі на європейське суспільство

Термін «відродження» виник XVI столітті, його ввів Джорджо Вазарі- живописець, архітектор і перший у історіограф італійського мистецтва.

Становлення епохи Відродження, знаменувало собою початок численних економічних, політичних лідеріва і соціальних перетворень:

> поява нових, буржуазних виробничих відносин,

> розвиток товарно- грошових відносин;

> перехід від ремесла до мануфактурі;

> зростання міст й поява багатих городян (буржуа), які заробляти гроші власної ініціативою, а чи не грабіжницькими війнами, які були зацікавлені у розвитку науку й техніки;

> зародження світового фінансового ринку, первісне нагромадження капіталу, зростання матеріального багатства;

> великі географічні відкриття (Колумб відкрив Америку, Васко так Гама- морський шлях із Європи до Індії,Магеллан зробив перше кругосвітню подорож) сприяли початку епохи колонізації.


07.06.2016; 00:21
хиты: 112
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
интеллектуальная история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь