пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Який зміст ви вкладаете в поняття «виховуючи навчання»

Виховуюче навчання забезпечується не окремими заходами або факторами виховного характеру, а всією системою навчально-виховної роботи: змістом навчальних занять, методикою і організацією навчально-тренувальної роботи і життя спортивного колективу. Характерним для виховуючого навчання в процесі занять фізичними вправами є застосування методів опосередкованого впливу на що займаються. Це методи формування суспільної поведінки. 

Саме зміст навчально-спортивної діяльності таке, що воно дає можливість формувати моральні якості, що виявляються в конкретних формах поведінки. 
Форми суспільної поведінки в процесі фізичного виховання надзвичайно різноманітні. Це перш за все творчі імітаційні, рухливі та спортивні ігри, де відносини між грають укладаються в суворі рамки певних норм поведінки. В ігровій діяльності перевіряються і закріплюються багато важливі моральні норми і відповідні їм навички та звички поведінки (колективізм, дисциплінованість, чесність, повага спортивних суперників та ін.) Це і спільні заняття у підгрупах, де учні при виконанні важких і ризикованих вправ надають одна одній допомогу і страховку, що викликає у них почуття відповідальності і сприяє створенню атмосфери дружби, довіри, доброзичливості. Це, нарешті, і різноманітна тренувальна та змагальна спортивна діяльність, в процесі якої доводиться долати різні, часом дуже важкі неприємні відчуття. Для того, щоб подолати їх, необхідні вольові зусилля. Колективні дії на змаганнях накладають на кожного з учасників певні зобов'язання і тим самим обмежують прояв дій, які могли б отримати суспільний осуд. Але навіть і особисті спортивні успіхи або невдачі займаються поступово привчаються оцінювати з точки зору інтересів колективу. 


хиты: 139
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь