пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

49. Основні поняття і категорії криміналістичної тактики, їх класифікація та загальна характеристика.

Криміналістична тактика - це система наукових положень і заснованих на них практичних рекомендацій по організації і плануванню розслідування і судового слідства, а також прийомів виконання окремих слідчих дій і визначенню лінії поведінки осіб, що їх здійснюють. Предмет: раціональне і  ефективне  сполучення  оперативно-розшукових і слідчих дій, тобто організація взаємодії слідчого і працівників міліції при розслідуванні і попередженні злочинів

Криміналістична тактика, як частина криміналістичної науки досліджує і розробляє:

  • визначення змісту криміналістичної тактики процесуальної (слідчої і судової) дії;
  • розробка науково обгрунтованих рекомендацій по визначенню і розробці версій, плануванню розслідування, здійсненню в процесі  розслідування взаємодії між слідчим і іншими співробітниками органів, що ведуть боротьбу з злочинністю, по використанню в процесі розслідування допомоги громадськості і спеціалістів, по здійсненню в процесі розслідування заходів організаційного і технічного характеру.

Принципами криміналістичної тактики є:законність; повнота розслідування; реальність; конкретність; принципи застосування науково-технічних засобів.

Тактичний прийом - це найбільш раціональний та ефективний спосіб дій людини , яка робить дізнання , слідчого, прокурора, в цілях швидкого та повного розкриття злочинів, винних , встановлення  істини по цьому ділу.

Тактична операція - це сполучення слідчих дій, організаційних і оперативно-розшукових заходів, спрямованих на досягнення поставленої мети

 


27.05.2014; 21:02
хиты: 158
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь