пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

22. Процесуальні й технічні правила оформлення фототаблиць, відеоплівок як додатків до відповідних протоколів слідчих дій.

Факт застосування криміналістичної фотографії та відеозапису, отримані результати мають бути процесуально й технічно оформлені (для доказового значення). В протоколі слідчої дії в описовій або заключній частині вказується, що знімалося (об'єкти), використовувані засоби та їх характеристика; послідовність, види, методи, умови, час зйомки; кількість фотознімків, метраж плівки тощо. До протоколу доцільно додати план, де позначені точки зйомки.

Фотознімки оформлюються як фототаблиця, що є додатками до протоколів. Зазначається заголовок - додаток до якої слідчої дії, місце, дата. Фотознімки слід наклеювати від загального до окремого, скріпивши відбитками круглої печатки. Під знімком ставлять номер, роблять пояснювальний напис (вид зйомки, що зображено (без припущень), метод зйомки, окрім звичайного). На останній сторінці фототаблиці зазначають умови зйомки, як от: тип фотоапарата, об'єктив, діафрагма, витримка, плівка, умови освітлення, додаткові пристрої (подовжувальні кільця). Негативи додаються в окремому конверті, також опечатані. Фототаблицю підписує експерт-криміналіст або слідчий (котрий її виготовив), підписи понятих не потрібні.

 


27.05.2014; 21:02
хиты: 168
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь