пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

19. Складання протоколу слідчої дії - основний спосіб закріплення у встановленому законом порядку факту і результатів використання техніко-криміналістичних засобів і методів.

Протокол — це документ про проведення слідчих і судових дій, про їх зміст і наслідки (п. 20 ст. 32 КПК). Доказове значення протоколів слідчих та судових дій полягає у тому, що вони виступають основним процесуальним засобом оформлення проходження та результатів слідчих та судових дій. Включаючи у свій зміст дані про факти та обставини кримінальної справи, які підлягають доказуванню, у тому числі і ті, які були об'єктами безпосереднього сприйняття особи, яка проводила дізнання, дізнавача, слідчого, прокурора і судді (суду), а також про процедуру їх отримання, названі протоколи є важливим засобом доказування, оскільки вони складені та оформлені згідно з нормами КПК як носії інформації, на яких за допомогою технічних засобів зафіксовані процесуальні дії, які є джерелом доказів, бо в них підтверджуються обставини та факти, що мають значення для вирішення справи (ст. 82 КПК).

У зазначених протоколах особи, які здійснюють процес доказування, описують процес та результати дій, матеріальної обстановки, слідчої «картини», наприклад при огляді місця події. Особливості змісту та форми протоколів слідчих та судових дій дали основу для виділення їх законодавцем у самостійний вид доказів. До числа самостійних видів доказів можна віднести про-околи всіх видів огляду, освідування, виїмки, затримання, ред'явлення всіх видів для впізнання, відтворення обста-овки та обставин події та ін.

 


27.05.2014; 21:02
хиты: 173
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь