пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

13. Поняття ідентифікаційних ознак та властивостей об’єкта. Ідентифікаційна сукупність ознак, ідентифікаційне поле, ідентифікаційний період.

Ідентифікуюча ознака - це властивість об'єкта, що відповідає певним вимогам.

Властивість - це філософська категорія, що виражає один з моментів виявлення сутності відносно інших речей, тобто те, що характеризує її схожість з іншими предметами або відрізняє від них. Властивість відображає якість речі, внутрішню її сутність, систему зв'язків та відносин, в яких предмет функціонує.

Ознаки характеризують зовнішню будову предмета, його просторові границі, геометричну форму, розмір, об'єм, рельєф поверхні, розташування та співвідношення частин, сторін, кутів, точок, борозенок, валиків, заглиблень та опуклостей.

Властивості характеризують внутрішні якості об'єктів - фізичну природу та агрегатний стан: твердість, сипкість, текучість, теплопровідність тощо. Властивості всіх частин цілого однакові і при поділі його зберігаються у всіх утворених частинах.

Ідентифікаційне поле - це сукупність усіх ідентифікаційних ознак, використовуваних під час конкретного ототожнення.

У перебігу ототожнення використовують ідентифікаційну сукупність (комплекс) ознак, тобто неповторний симбіоз загальних (групових) та окремих (індивідуальних) ознак об'єкта, необхідний і достатній для його ідентифікації (наприклад, тип, вид і деталі папілярного узору пальця руки особи).

Ідентифікаційним періодом вважають проміжок часу, протягом якого з урахуванням стійкості та змінюваності ознак можлива й відбувається ідентифікація об'єкта (з моменту його відображення в обставинах розслідуваної події до здійснення дослідження).

 

 


27.05.2014; 21:02
хиты: 138
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь