пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

18. Право міжнародної безпеки

Право міжнародної безпеки - галузь міжнародного права, принципи і норми якої регулюють взаємодію суб'єктів цього права з метою забезпечення миру і безпеки.
Джереламиправа міжнародної безпеки є міжнародний договір, міжнародний звичай, обов'язкові рішення міжнародних організацій, перш за все Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Основу права міжнародної безпеки складають загальновизнані принципи сучасного МП, в тому числі: незастосування сили або загрози силою, територіальна цілісність держав, непорушність державних кордонів, невтручання у внутрішні справи держав, мирне вирішення суперечок, співробітництво між державами.

Крім загальновизнаних принципів МП право міжнародної безпеки має і свої, галузеві, принципи,

Фахівці в галузі міжнародного права до галузевих принципів права міжнародної безпеки відносять наступні: Принцип неподільності міжнародної безпеки означає, що в XXI ст. світ, як ніколи раніше, неподільний. Принцип на нанесення шкоди безпеці інших держав передбачає проведення такої зовнішньої політики державою, яка в максимальному ступені враховує безпеку не тільки своєї держави, але й усієї світової спільноти. Принцип рівної й однакової безпеки, який за своєю суттю розвиває і конкретизує попередній принцип - нанесення шкоди безпеці інших держав. Мається на увазі, що держава повинна забезпечувати свою безпеку, порівнюючи її з можливостями забезпечення безпеки інших держав.
 

 


25.05.2014; 15:58
хиты: 151
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь