пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

17. Організація об’єднаних націй

Організація Об'єднаних Націй, створена 26 червня 1945 р. зі штаб-квартирою у Нью-Йорку.

Структура ООН -  Генеральна Асамблея: 192 держави-члена ;  Рада Безпеки: 5 постійних і 10 непостійних членів ; Економічна й Соціальна Рада: 54 члена;  Міжнародний Суд: 15 суддів
Рада по Опіці: 5 членів;  Генеральна Асамблея

У статті 1 Статуту ООН закріплено такі загальні цілі цієї міжнародної організації:

Підтримувати міжнародний мир і безпеку; Розвивати дружні відносини між націями на основі поваги принципу рівноправності і самовизначення народів; Здійснювати міжнародне співробітництво в розв'язанні між народних проблем економічного, соціального, культурного і гуманітарного характеру й у заохоченні і розвитку поваги до прав людини й основних свобод для усіх, незалежно від раси, статі, мови, релігії тощо;

Бути центром для узгодження дій націй у досягненні цих загальних цілей.

Для досягнення цих статутних цілей ООН керується такими принципами, що є фактично основними принципами міжнародного права:

Принцип суверенної рівності всіх членів ООН. Принцип сумлінного виконання прийнятих на себе зобов'язань. Принцип розв'язання міжнародних суперечок мирними засобами. Принцип утримання в міжнародних відносинах від погрози силою або її застосування.

Принцип утримання від надання допомоги будь-якій державі, проти якої Організація Об'єднаних Націй застосовує дії превентивного або примусового характеру. Принцип забезпечення дії відповідно до цих принципів, ос кільки це може виявитися необхідним для підтримання міжнародного миру і безпеки.  Принцип невтручання в справи, що по суті належать до внутрішньої компетенції будь-якої держави.

 


25.05.2014; 15:58
хиты: 137
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь