пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

7. Принципи МП

Принципи міжнародного права виконують дві функції: сприяють стабілізації міжнародних відношень, обмежуючи їх визначеними нормативними рамками, і закріплюють усе нове, що з'являється в практиці міжнародних відношень, і в такий спосіб сприяють їхньому розвитку,

Основні принципи міжнародного права зафіксовані в Статуті ООН. Широко визнано, що принципи Статуту ООН не можуть бути скасовані державами в односторонньому порядку або за згодою

1. Принцип суверенної рівності держав

Кожна держава зобов'язана шанувати суверенітет інших учасників системи, тобто їхнє право в межах власної території здійснювати законодавчу, виконавчу, адміністративну і судову владу без якогось утручання з боку інших держав, а також самостійно проводити свою зовнішню політику.

2. Принцип незастосування сили і погрози силою

Відповідно до Статуту ООН “усі члени ООН утримуються в їхніх міжнародних відношеннях від погрози силою або її застосування як проти територіальної недоторканності і політичної незалежності будь-якої держави, так і якою-небудь іншою уявою, несумісною із Статутом ООН”.

3. Принцип непорушності державних кордонів

Був прийнятий на ОБСЄ в 1975. “Держави - учасники розглядають як нерушимі всі кордони один одного, як і кордони всіх держав у Європі, і тому вони будуть утримуватися від будь-яких зазіхань на ці території”.

4. Принцип територіальної цілісності держав

У Статуті ООН декларується, що держава “повинна утримуватися від будь-яких дій, спрямованих на порушення національної єдності і територіальної цілісності будь-якої іншої держави”.

5. Принцип мирного рішення міжнародних суперечок

Відповідно до Статуту ООН “усі члени ООН рішають свої міжнародні суперечки мирними засобами таким чином, щоб не піддати згрозі міжнародний світ, безпеку і справедливість”.

6. Принцип невтручання у внутрішні справи

Відповідно до Статуту ООН, вона не має права на втручання в справи, по суті вхідні, у внутрішню компетенцію будь-якої держави”. Ця заборона поширюється на дії будь-яких інших учасників міжнародного спілкування, а не тільки на ООН.

7. Принцип загальної поваги прав людини8. Принцип самовизначення народів і націй

9. Принцип співробітництва10. Принцип сумлінного виконання міжнародних зобов'язань

 

 


25.05.2014; 15:58
хиты: 87
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь