пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

57.Відмова від позову.

У ст.. 78 ГПК зазначається,що відмова позивача від позову викладаються в адресованих господарському суду письмових заявах, що долучаються до справи. Ці заяви підписуються відповідно позивачем, відповідачем чи обома сторонами.

До прийняття відмови позивача від позову або до затвердження мирової угоди сторін господарський суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи с повноваження на вчинення цих дій у представників сторін.

Про прийняття відмови позивача від позову сторін господарський суд виносить ухвалу, якою одночасно припиняє провадження у справі.

Про бажання скористатись зазначеними правами позивач та/або відповідач повідомляють на адресу суду у письмових заявах. Письмова форма повідомлення в даному випадку є обов'язковою. Заяви підписуються: про відмову від позову - позивачем, про визнання позову - відповідачем, про мирову угоду - позивачем та відповідачем.

До прийняття відмови позивача від позову господарський суд зобов'язаний роз'яснити сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, та перевірити повноваження представників сторін на вчинення відповідних дій.

Даний обов'язок суду зумовлений зокрема суттєвістю наслідків таких дій сторін, як відмова від позову та затвердження мирової угоди. Так, відповідно до ст. 80 ГПК, відмова позивача від позову є підставою припинення провадження по справі, що в свою чергу виключає можливість повторного звернення до господарського суду із спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав. Для укладання мирової угоди, підписання заяв про відмову від позову відповідний представник сторони повинен мати необхідні повноваження, об'єм яких чітко визначено в наданих суду документах (довіреностях, тощо).

 


06.11.2013; 13:52
хиты: 361
рейтинг:+1
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь