пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

32. Способи забезпечення доказів.

 Забезпечення доказів - вжиття судом тер­мінових (невідкладних) заходів щодо закріплення у визначеному процесуальному поряд­ку фактичних даних з метою використання їх як доказів при розгляді публічно-правових спорів.

Забезпеченням доказів є збирання судом доказів до відкриття провадження у справі або на стадії підготовчого провадження, якщо надання цих доказів до початку судового роз­гляду стане неможливим або ускладненим. Докази може бути забезпечено також у період між судовими засіданнями щодо судового розгляду адміністративної справи, і навіть в апеляційному провадженні.

Забезпечення доказів може здійснюватися також за заявою заінтересованої особи до відкриття провадження у справі. Це означає, що забезпечення доказів здійснюється за заявою про забезпечення доказів особи, яка бере участь – справі, а до відкриття провадження у справі за заявою заінтересованої особи.

По-перше, забезпечення доказів можливе як до порушення адміністративної справи у суді, так і після відкриття провадження у справі.

По-друге, ініціатором подання заяви про забезпечення доказів може бути будь-яка осо-ба, заінтересована у вирішенні публічно-правового спору.

По-третє, забезпечення доказів може від­буватись за місцем їх знаходження або ж без-посередньо в судовому засіданні.

 


хиты: 271
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь