пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

5.МЕТОДИ ТРЕНУВАННЯ

1. Загальнопедагогічні методи спортивного тренування 

У спортивному тренуванні під терміном метод слід розуміти спосіб застосування основних засобів тренування і сукупність прийомів і правил діяльності спортсмена і тренера. 
У процесі спортивного тренування використовуються дві великі групи методів: 1) загальнопедагогічні, що включають словесні та наочні методи;

2) практичні, включають метод строго регламентованого вправи, ігровий і змагальний методи. 

2. Практичні методи спортивного тренування 

До методів строго регламентованого вправи відносяться методи, переважно спрямовані на освоєння спортивної техніки, і методи, спрямовані переважно на виховання фізичних якостей. 
Серед методів, спрямованих переважно на освоєння спортивної техніки, виділяють методи розучування вправ у цілому (цілісно-конструктивні) і по частинах (расчлененно-конструктивні). Розучування руху в цілому здійснюється при освоєнні відносно простих вправ, а також складних рухів, поділ яких на частини неможливо. Однак при освоєнні цілісного руху увагу спортсменів акцентують послідовно на раціональному виконанні окремих елементів цілісного рухового акту. 

Серед методів, спрямованих переважно на вдосконалення фізичних якостей, виділяють дві основні групи методів - безперервні та інтервальні. Безперервні методи характеризуються однократним безперервним виконанням тренувальної роботи. Інтервальні методи передбачають виконання вправ як з регламентованими паузами, так і з мимовільними паузами відпочинку. Ігровий метод Змагальний метод


10.01.2014; 10:29
хиты: 267
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь