пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Особливості й схеми експортних, імпортних, реекспортних і реімпортних операцій

.

 

1.

1.Під експортом розуміється вид підприємницької зовнішньоторговельної діяльності, пов'язаної з отриманням підприємством (резидентом) валютної виручки в результаті реалізації та вивезення своєї конкурентної продукції іноземному партнеру (нерезиденту) за межі країни. Схема експортної операції включає:

а) підписання контракту на поставку товару;

б) поставку товарів.

 

 

2.

2.Схема імпортної операції включає:

а) підписання контракту на купівлю товарів;

б) поставку товарів.

Основними ознаками імпортних операцій є:

- укладання контракту з іноземним контрагентом (нерезидентом);

- перетин товаром кордону країни-імпортера (нерезидента);

- оплата об'єкта договору в іноземній валюті.

3.

3.Різновидами експортної та імпортної операцій є реекспортні і реімпортних операції.

Реекспортні операції - це операції щодо зворотного вивезення з країни раніше ввезеного з-за кордону товару без його переробки.

Країна, яка ввозить, а потім вивозить товар, є реекспортуючої країною. Держава, яка вивозить товар в реекспортуються країну, по суті здійснює експортну операцію, а контрагент цієї країни по відношенню до контрагента реекспортуючої країни є експортером..Якщо додаткова операція реекспортує товару перевищила половину експортної ціни, то згідно торговельній практиці товар змінює найменування і більше не рахується реекспортну. Однак при реекспортних операціях реекспортуються товар в свою країну завозити не обов'язково. У контракті з експортером можна вказати відвантажувальні реквізити імпортера і товар послідує в країну імпортера, минаючи країну реекспортера. Рішення, завозити чи товар в країну реекспортера чи ні, приймають імпортер і реекспортером, враховуючи транспортні, митні та інші умови.

Схема реекспортної операції виглядає наступним чином.

Наведемо послідовність реекспортної операції.

1. Контрагент з країни А звертається до контрагента в країні Б з проханням закупити для нього в країні В товар, вказавши кількість і термін поставки.

2. Контрагент з країни Б діє як імпортер, направляє запит контрагенту в країну В з проханням вислати пропозицію на поставку даного товару в кількості, необхідній контрагенту з країни А.

3. Отримавши пропозицію із зазначенням цін, строків поставки та кількості, контрагент з країни Б діє як експортер - направляє його контрагенту в країну А. Потім вони узгодять умови контракту. У процесі підготовки контракту контрагент Б уточнює окремі моменти у контрагента в країні В.

 

4.

4.Реімпортних операції. По суті їх не можна назвати зовнішньоторговельними операціями, так як спеціально їх ніхто не здійснює. По суті це не відбулися експортні операції, хоча митна статистика враховує їх окремо. Реімпортних операція означає ввезення в країну раніше вивезеного з неї товару, що не піддалося в ній переробці. Реімпортних операції виникають в наступних випадках:

а) повернення забракованих покупцем товарів;

б) повернення товарів, що не проданих на аукціонах, ярмарках, виставках;

в) повернення товарів, що не реалізовуються через консигнаційні склади. Консигнація - умова продажу товарів через консигнаційні склади посередників, коли право власності на товар, що надійшов на склад постачальника, залишається за експортером до моменту продажу його покупцеві. Звичайно умови консигнації-зберігання товарів на складі посередника від 1 до 1,5 років. Якщо в цей період товар не буде проданий, то він повертається власнику (експортеру) за його рахунок.


04.06.2016; 23:27
хиты: 67
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь