пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

42.Конституційні основи правосуддя і прокурорського нагляду в зарубіжних країнах СНД

Серед основних принципів організації і діяльності органів прокуратури конституції і законодавство країн СНД і Балтії виділяють її незалежність від яких би то ні було органів державної влади, єдність і централізацію прокурорської системи, захист прав та свобод громадян, гласності (Росія, Бєларусь, Латвія, Литва, Казахстан, Молдова, Туркменістан, Узбекистан, Вірменія тощо). Широке поширення в країнах колишнього СРСР після 1991 р. одержав також принцип деполітизації прокуратури.

За межами колишнього СРСР як конституційні принципи прокуратури найчастіше відзначаються принципи законності, неупередженості, ієрархічного контролю (наприклад, Бразилія, Румунія, Іспанія).

З аналізу конституцій та іншого законодавства країн колишнього СРСР видно, що прокуратура відноситься або до судової (Азербайджан, Грузія, Латвія, Литва, Молдова), або до виконавчої (Киргизія, Естонія) влади, або не входить до жодної гілки влади і має незалежний статус державного органу (інші республіки колишнього СРСР).

У багатьох західних державах континентальної правової системи прокуратура знаходиться мов посеред судової і виконавчої влади. Так, в Італії, Румунії, Польщі прокурори входять до складу суддівського корпусу, утворюються при судах, однак є ієрархічно організованою системою, що функціонує під головуванням міністра юстиції, тобто підкоряється виконавчій владі.

У державах СНД прокурорські працівники мають особливий правовий статус, відмінний (у певних моментах) від статусу як суддів, так й інших працівників правоохоронних органів і державного службовців узагалі. Крім загального законодавства про державну службу, цей статус і порядок проходження прокурорськими працівниками служби визначається законами про прокуратуру, положеннями про порядок проходження служби в органах прокуратури, іншими законодавчими актами (зокрема, законами про військову службу).

 

Особливості статусу прокурорських працівників стосуються насамперед їх підвищеного правового і соціального захисту. Для прокурорських працівників також установлений ряд обмежень, обсяг яких трохи більше, ніж для звичайних державних службовців. Закони про прокуратуру практично всіх держав СНД установлюють, що прокурор чи слідчий прокуратури не може займати ніяку виборчу посаду чи посаду іншого призначення, не може займатися підприємницькою, комерційною та іншою оплачуваною діяльністю, крім науковою, педагогічною і творчою, а також політичною діяльністю і входити до складу політичної партії (наприклад, Азербайджан, Таджикистан).

Більшість законів зарубіжних країн метою прокуратури визначають забезпечення верховенства закону, зміцнення законності, захист прав і свобод громадян, законних інтересів держави, суспільства, різних юридичних осіб.

Закріплена в конституціях і законах, мета прокуратури дає певне уявлення про покладені на цей орган функції.

Немає вказівок на функції прокуратури в конституціях Росії, Румунії, Словаччини і ряду інших країн. Повний перелік функцій прокуратури наведено в спеціальних законах про ці органи. В певних випадках функції цього органу закріплюються в законах про судоустрій, процесуальних кодексах та інших актах, що не мають прямого відношення до інституту прокуратури (наприклад, закони про оперативно-розшукову діяльність, про поліцію (міліцію), про пенітенціарну систему).

 

Також широко розповсюдженою функцією є нагляд за законністю попереднього слідства і дізнання (Вірменія, Бєларусь, Болгарія, Угорщина, Італія, Казахстан, Киргизія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Росія, Туркменістан, Узбекистан, Франція, Швейцарія, Японія). В останні роки в ряді країн починаються кроки в напрямку звільнення прокуратури від нагляду за слідством, оскільки це нібито суперечить ролі прокуратури як сторони обвинувачення (Азербайджан, Латвія, Литва), залишивши їй лише контроль за дізнанням. Нерідко на прокуратуру покладається нагляд за здійсненням оперативно-розшукової діяльності (Азербайджан, Грузія, Казахстан, Киргизія, Росія, Туркменістан).

Законодавство деяких держав особливо виділяє таку функцію прокуратури, як здійснення процесуального керівництва попереднім слідством (Азербайджан, Вірменія, Грузія, Чехія). Фактично цю ж функцію виконує у Франції прокурор щодо слідчого судді.

Практично скрізь, де є прокуратури чи аналогічні органи, їх посадові особи беруть участь у цивільному і деяких інших видах некримінального судочинства з захисту державних, суспільних чи особистих інтересів. Зокрема, можливість участі прокурорів у цивільному судочинстві прямо закріплена в конституціях і законах Азербайджану, Вірменії, Болгарії, Бразилії, Угорщини, Німеччини, Іспанії, Італії, КНР, Молдови, Перу, Польщі, Росії, Румунії, США, Франції, Японії.


16.01.2016; 12:31
хиты: 150
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
юриспруденция (философия права)
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь