пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

40.Державний устрій зарубіжних країн СНД.

Форма державного устрою, тобто внутрішня структура держави, характер взаємозв'язків цілого і його частин, отримує відображення в Декларації про державний суверенітет колишніх республік Союзу РСР, нині учасниць СНД, і конституціях цих держав.

Суверенна влада республік обмежується у внутрішніх питаннях правом, а в зовнішніх положеннями, що випливають із загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, загального права СНД, міжнародних договорів і угод цих держав.

За формою державного устрою всі зарубіжні країни СНД є унітарними республіками. При цьому в ряді з них є автономні включення (Азербайджан, Грузія, Молдова, Таджикистан, Узбекистан, Україна).

Конституція Білорусі свідчить, що Республіка - унітарна демократична соціальна правова держава (ст. 1). Вона має верховенством і повнотою влади на своїй території, самостійно здійснює внутрішню і зовнішню політику, захищає свою незалежність і територіальну цілісність, конституційний лад, забезпечує законність і правопорядок. Унітарна держава складається в основному з адміністративно-терріторіальнх одиниць, але в складному унітарній державі є автономні одиниці. У простому унітарній державі існує лише адміністративно-територіальний поділ, автономних утворень немає.


28.01.2016; 11:02
хиты: 152
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
юриспруденция (философия права)
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь