пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

53.Розподіл зовнішньополітичних повноважень між вищими органами державної влади і управління.

Зовнішньополітичні повноваження глави держави дуже ши­рокі й різноманітні. Він здійснює верховне представництво краї­ни у міжнародних відносинах. Насамперед, він не потребує особ­ливого повноваження, воно випливає з його статусу. Як глава держави він має право на особливо урочистий прийом, а дипло­матична практика не розрізнює монарха і президента.

Главі держави надане право ведення міжнародних переговорів, укладення міжнародних договорів і угод, а також їх денонсація (за згодою парламенту). Він призначає і приймає послів, посланців та інших дипломатичних представників. Йому (за санкцією пар­ламенту) надане право оголошення війни та укладення миру (ст. II розд. 2 Конституції США; ст. 87 Конституції Італії; ст. 14 Конституції Франції; ст. 7 Конституції Японії; ст. 98 Конституції Болгарії; ст. 59 Конституції ФРН).

 

Зовнішньополітичні повноваження парламентів зарубіжних країн

В області зовнішньої політики парламент ратифікує (стверджує)міжнародні договори або дає згоду президенту на їх ратифікацію,вирішує питання про використання збройних сил за межами країни.

Особливе значення мають фінансові та контрольні повноваження парламенту. 
У більшості країн тільки він може встановлювати матеріальні обтяженнядержави (зокрема, приймати рішення про державні позики, пропозики у іноземних держав і міжнародних організацій).

вирішення питань війни і миру і схваленняміжнародних договорів


16.01.2016; 11:49
хиты: 150
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
юриспруденция (философия права)
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь