пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

ФРЕЙМВОРКИ. ПОНЯТТЯ MVC

Моде́ль-вигляд-контро́лер - архітектурний шаблон, який використовується під час проектування та розробки програмного забезпечення.

Цей шаблон поділяє систему на три частини: модель даних, вигляд даних та керування. Застосовується для відокремлення даних (модель) від інтерфейсу користувача (вигляду) так, щоб зміни інтерфейсу користувача мінімально впливали на роботу з даними, а зміни в моделі даних могли здійснюватися без змін інтерфейсу користувача.

Мета шаблону — гнучкий дизайн програмного забезпечення, який повинен полегшувати подальші зміни чи розширення програм, а також надавати можливість повторного використання окремих компонентів програми. Крім того використання цього шаблону у великих системах призводить до певної впорядкованості їх структури і робить їх зрозумілішими завдяки зменшенню складності.

Програмний фреймворк - це готовий до використання комплекс програмних рішень, включаючи дизайн, логіку та базову функціональність системи або підсистеми. Відповідно - програмний фреймворк може містити в собі також допоміжні програми, деякі бібліотеки коду, скрипти та загалом все, що полегшує створення та поєднання різних компонентів великого програмного забезпечення чи швидке створення готового і не обов'язково об'ємного програмного продукту. 

CakePHP — це програмний каркас для створення веб-застосунків, написаний на мові PHP і побудований на принципахвідкритого ПЗ. CakePHP реалізує паттерн «Модель-Вид-Контролер» (MVC).

Спочатку створювався як клон популярного Ruby on Rails і багато ідей були запозичені саме звідти.

1.   Своя файлова структура

2.   Підтримка безлічі плагінів

3.   Абстракція даних (PEAR::DB, ADOdb, і власна розробка Cake)

4.   Підтримка безлічі СУБД: (PostgreSQLMySQLSQLiteOracle)

Symfony — відкритий PHP-фреймворк, що реалізує концепцію модель-вид-контролер (MVC) та автоматизовує найзагальніші веб-задачі, являє собою широконалаштовну систему пов'язаних класів і призначений для розробки та керування веб-застосунками


15.01.2016; 20:26
хиты: 59
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь