пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

ЗМІННІ В PHP. ОГОЛОШЕННЯ ЗМІННИХ, ТИПИ ЗМІННИХ

Основою будь-якого програмування є змінні. PHP, як і деякі інші UNIX-скриптові мови, не потребує їх опису. Існує три стилі оформлення змінних у PHP:

  • короткий стиль. Змінні записуються у вигляді: $variable. Використовується в більшості випадків. Змінна, яка створюється програмним кодом, записується таким чином. Можливо також використання такого стилю для добування змінної із ФОРМИ, якщо ввімкнено register_globals у файлі конфігурації php.ini.

  • середній стиль: $_POST['varaible'],$_GET['variable'], $_REQUEST['variable']. Використовується для отримання даних з полів ФОРМИ. В залежності від типу передачі даних, встановлюється POST або GET або REQUEST для обох випадків. Дані змінні називаються також глобальними.

  • довгий стиль: $HTTP_POST_VARS['variable'], $HTTP_GET_VARS['variable'] Найповніший стиль запису і найменш використовуваний. Починаючи з PHP 5.0.0 ці змінні можна вимкнути. Починаючи з PHP 6 ці змінні недоступні. Використовувати змінні такого типу не рекомендовано задля кращої сумісності із майбутніми версіями PHP.

З точки зору системи типізації, PHP є мовою програмування з динамічною типізацією[2]. Немає необхідності явного визначення типу змінних, хоча така можливість існує. В разі звернення до змінної, інтерпретатор PHP трактує її тип відповідно до контексту.

Ім'я константи повинно відповідати тим же правилам, що й інші імена в PHP. Правильне ім'я починається з букви або символу підкреслення і складається з букв, цифр і підкреслень. Регулярний вираз для перевірки правильності імені константи виглядає так: [ a - zA - Z_ \ x7f - \ xff ] [ a - zA - Z0 - 9_ \ x7f - \ xff ] *

Приклад

<?php
// Правильные имена констант
define("FOO",     "something");
define("FOO2",    "something else");
define("FOO_BAR", "something more");
// Неправильные имена констант
define("2FOO",    "something");
?>

Оператором називається щось, що приймає одне або більше значень (або виразів, якщо говорити на жаргоні програмування), і вичислювальне нове значення (таким чином, вся конструкція може розглядатися як вираз).

Оператори можна згрупувати за кількістю прийнятих ними значень. Унарні оператори приймають тільки одне значення, наприклад, !(оператор логічного заперечення ) або ++( інкремент). Бінарні оператори беруть два значення; це, наприклад, знайомі всім арифметичні оператори +(плюс) і -(мінус), більшість підтримуваних в PHP операторів входять саме в цю категорію. Ну і, нарешті, є всього один тернарний оператор, ? : , Який приймає три значення, зазвичай його так і називають - "тернарний оператор" (хоча, можливо, більш точною назвою було б "умовний оператор" ).


15.01.2016; 19:01
хиты: 81
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь