пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

ОБ'ЄКТНА МОДЕЛЬ ДОКУМЕНТА(DOM)

Об'єктна модель документа (англ. Document Object Model, DOM) — специфікація прикладного програмного інтерфейсу для роботи зі структурованими документами (як правило, документів XML). Визначається ця специфікація консорціумом W3C.

З точки зору об'єктно-орієнтованого програмування, DOM визначає класиметоди та атрибути цих методів для аналізу структури документів та роботи із представленям документів у вигляді дерева. Все це призначено для того, аби надати можливість комп'ютерній програмі доступу та динамічної модифікації структури, змісту та оформлення документа.

Разом із поширенням та розвитком веб-технологій і веб-переглядачів почали з'являтись різні, часто несумісні інтерфейси роботи із HTML документами в інтерпретаторах JavaScript вбудованих в веб-переглядачі. Це спонукало World Wide Web Consortium (W3C) узгодити та визначити низку стандартів, які отримали назву W3C Document Object Model (W3C DOM). Специфікації W3C не залежать від платформи або мови програмування.

Через те, що структура документа представляється у вигляді дерева, повний зміст документа аналізується та зберігається в пам'яті комп'ютера. Тому, DOM підходить для застосувань в програмах, які вимагають багаторазовий доступ до елементів документа в довільному порядку. В разі, якщо треба лише послідовний або одноразовий доступ до елементів документа, рекомендується, для пришвидшення переробки та зменшення обсягів необхідної пам'яті комп'ютера, використовувати послідовну модель роботи зі структурованими документами (SAX).

Реалізація DOM у веб-браузерах (JavaScript):

if (document.getElementById && document.getElementsByTagName) 

    // якщо методи getElementById та getElementsByTagName

    // існують, то можна з майже впевнено сподіватись на підтримку W3CDOM.

    obj = document.getElementById("navigation")

    // далі йде інший код з використанням можливостей W3CDOM.

 


15.01.2016; 19:01
хиты: 58
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь