пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Початок Згідно зі ст. 261 ЦК перебіг строку позовної давності

починається з дня, коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права чи про особу, яка порушила право. Крім цього загального правила в законі закріплено низку спеціальних правил про початок перебігу строку позовної давності: 1) за зобов'язаннями із визначеним строком виконання перебіг позовної давності починається зі спливом строку виконання; 2) за вимогами про визнання недійсним правочину, вчиненого під впливом насильства, - з дня припинення насильства; 3) за вимогами про застосування наслідків нікчемного правочину - з дня, коли почалося його виконання; 4) у разі порушення цивільного права або інтересу неповнолітньої фізичної особи - від дня досягнення нею повноліття;

5) за регресними вимогами - з моменту виконання основного зобов'язання.ЦК. Ст 2611. Перебіг позовної давності починається від дня, коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила.

2. Перебіг позовної давності за вимогами про визнання недійсним правочину, вчиненого під впливом насильства, починається від дня припинення насильства.

3. Перебіг позовної давності за вимогами про застосування наслідків нікчемного правочину починається від дня, коли почалося його виконання.

4. У разі порушення цивільного права або інтересу неповнолітньої особи позовна давність починається від дня досягнення нею повноліття.

5. За зобов'язаннями з визначеним строком виконання перебіг позовної давності починається зі спливом строку виконання.

 

62.


23.12.2015; 20:17
хиты: 107
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь