пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Публічні утворення як суб’єкти цив. права, види

Учасниками цивільних відносин можуть бути як суб'єкти приватного так і суб'єкти публічного права.

До суб'єктів публічного права, зокрема, належать держава Україна, Автономна Республіка Крим, територіальні громади, іноземні держави та інші соціально-публічні утворення. Оскіль­ки такі утворення є складними організаціями, що виконують різні функції (як у галузі публічного, так і у галузі приватного права), а держава до того ж є носієм політичної влади і сувере­нітету, то у цивільному праві України вони традиційно не ви­знаються юридичними особами, а кваліфікуються як особли­вий вид суб'єктів цивільного права.

Держава та інші соціально-публічні утворення мають цивіль­ну правосуб'єктність, котра охоплює їхню цивільну правоздат­ність та цивільну дієздатність.

Разом з тим, правосуб'єктність суб'єктів публічного права, нерідко має прояви, не властиві правоздатності фізичних і юри­дичних осіб. Так особливості цивільної правоздатності держа­ви пов'язані з тим, що вона є також головним суб'єктом публіч­ного права, носієм публічної влади. Вона сама регулює різні, у тому числі й цивільні, відносини, встановлюючи загальнообо­в'язкові правила поведінки суб'єктів та порядок розгляду су­перечок за їх участю. При цьому вона сама визначає і власну цивільну правосуб'єктність, її зміст і межі. Разом з тим, беру­чи участь у цивільних відносинах, держава має дотримуватися нею ж встановлених правил. Вона не має права використовува­ти свої владні повноваження для довільної зміни цивільно-правових норм у своїх інтересах або нав'язувати свою волю контрагентам у конкретних цивільних відносинах.

Як суб'єкти цивільного права, держава та інші соціально-публічні утворення мають такий самий правовий статус, що й інші учасники цивільних правовідносин, і так само відповіда­ють за порушення або невиконання своїх зобов'язань, як і інші суб'єкти цивільного права. Тобто, вони діють у цивільних від­носинах на рівних правах з іншими учасниками цих відносин (статті 167-169 ЦК України).

Цивільна щжвосуб'єктність держави та інших соціально-публічних утворень зумовлена наявністю у них відповідних властивостей, що забезпечують реалізацію цивільної правосу-б'єктності. Зокрема, держава має своє відокремлене майно, що складається з тієї частини державного майна, яка не закріпле­на за окремими юридичними особами публічного права. Пере­дусім, це майно державної скарбниці, що входить до складу державного бюджету. Майно скарбниці є матеріальною базою самостійної участі держави у цивільних правовідносинах.

Крім того, держава самостійно виступає в цивільному обігу через свої органи. Причому, ці органи або взагалі не мають прав юридичної особи, або, будучи такими, в даних правовідно­синах не користуються правами юридичної особи. Дії цих ор ганів вважаються діями самої держави. Наприклад, таким чи­ном, держава діє через Кабінет Міністрів України. Бюджетни­ми коштами розпоряджаються фінансові органи, тому саме вони частіше за все виступають як органи, уповноважені для участі у цивільних правовідносинах від імені держави, зокрема, при випуску державних позик, наданні кредитів тощо.

Держава бере участь у цивільних правовідносинах не як єдине ціле, а як сукупність суб'єктів різних рівнів. Всі вони незалежні один від одного і виступають як самостійні учасни­ки цивільно-правових відносин. У цивільно-правових відноси­нах як «держава» беруть участь дві категорії суб'єктів: 1) дер­жава Україна, 2) Автономна Республіка Крим.

 

 

41.


23.12.2015; 20:17
хиты: 82
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь