пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

С

  1. Сектор закордон - складається з економічних суб'єктів, що мають постійне місцезнаходження за межами даної країни, а також іноземних державних інститутів.
  2. Сукупний попит – величина обсягу продукції, яку готові купити за кожного рівня цін макроекономічні суб’єкти .
  3. Сукупний попит в вартісному виразі: AD = C+I+G+Xn (споживчі витрати+валові інвестиції+державні видатки +чистий експорт)
  4. Сукупна пропозиція – обсяг товарів та послуг, який фірми готові виробляти та продавати протягом року за кожного рівня цін. 
  5. Середня схильність до споживання – частка сукупного споживання у сукупному доході, після сплати податків. (APC=C/Уd)
  6. Середня схильність заощадження – частка сукупних заощаджень у сукупному доході. (APS = S/Уd)
  7. Стимулююча фіскальна політика - збільшує сукупний попит за допомогою державних витрат і зниження податків.
  8. Стримуюча фіскальна політика - стримує сукупний  попит за допомогою зниження витрат та підвищення податків.
  9. Структурний бюджет – відображає, які мають бути урядові видатки надходження і дефіцити, якщо економіка функціонує за потенційного обсягу виробництва. 
  10. Субсидії - урядові платежі, що надаються окремим підприємствам і домогосподарствам, які виробляють або споживають певні товари та послуги.
  11. Субвенції - це форма грошової допомоги місцевим бюджетам із державного, яка призначена для конкретно визначеної цілі/цілей. Субвенція є дотацією місцевим бюджетам з державного бюджету. 
  12. Сеньйораж – це дохід, який отримує уряд внаслідок монопольного права друкувати гроші має бути визначена купівельною спроможністю даний період. 
  13. Спекулятивний мотив – намір зберігати гроші, щоб використовувати їх як найкраще. 
  14. Структурне безробіття – вивільнення робочої сили під впливом структурних зрушень в економіці, які змінюють попит на окремі професії та фахи і пропозиціє по ним.
  15. Сезонне безробіття – результат природних коливань кліматичних умов протягом року або коливань попиту. Зникає протягом року.
  16. Середня схильність до споживання або заощадження – коефіцієнт, який відображає відношення споживчих видатків або заощаджень до після податкового доходу.

    Система національних рахунків – система взаємопов'язаних статистичних показників, які відображають Найважливіші аспекти економічної діяльності країни щодо виробництва і споживання продукції, розподілу і перерозподілу доходів та формування національного багатства.

    СНР - економічні операції СНР – операції, які відображають відносини між інституціональними одиницями, що пов'язані з їх економічною діяльністю.

    СНР – інституціональна одиниця СНР – економічна одиниця, що може володіти активами, брати на себе зобов’язання і самостійно здійснювати всю сукупність операцій у сфері своєї основної діяльності.

    СНР - рахунки СНР – двосторонні балансові таблиці, які відображають з одного боку ресурси, а з іншого – їх використання.

    Споживання – основний компонент сукупних видатків, який відображає видатки домогосподарств на купівлю споживчих товарів та послуг.

    Споживчі видатки – частина сукупних видатків, що їх здійснюють домогосподарства на купівлю споживчих товарів та послуг.

    Стагфляція - інфляція, що супроводжується падінням виробництва.

    Стійкий рівень капіталоозброєності – рівень капіталоозброєності, якому відповідає тотожність капіталу, що інвестується, капіталу, що вибуває.

    Строкові депозити – внески в ощадні установи, які можуть вилучатися їх власниками у встановлений термін без втрати відсотків.

    Сукупна пропозиція – Кейнсіанська модель – модель, згідно з якою між ціною і сукупною пропозицією існує пряма залежність, оскільки зарплата є негнучкою в короткостроковому періоді.

    Сукупна пропозиція – Класична модель – модель, згідно з якою сукупна пропозиція не залежить від цін, оскільки зарплата і ціни є абсолютно гнучкими.

    Сукупна пропозиція – короткострокова крива – крива, яка відображає пряму залежність між ціною і сукупною пропозицією і прибирає вигляду додатньо похилої лінії.

    Сукупна пропозиція – такий обсяг реального ВВП, який економіка пропонує для продажу з метою отримання прибутку.

    Сукупний попит – такий обсяг реального ВВП, який економіка має бажання закупити з метою задоволення своїх платоспроможних потреб.

    Суспільні блага – товари та послуги, вигоди від яких отримує суспільство в цілому незалежно від потреби в них з боку окремих економічних суб'єктів. 


21.12.2016; 01:08
хиты: 97
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь