пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

М

  1. Макроекономічні суб’єкти: Домашні господарства; Підприємницький сектор; Державний сектор; Сектор закордон. 
  2. Методи макроекономіки: 1. загальнонаукові методи наукового пізнання; 2. метод моделювання; 
  3. Модель економічного кругообігуkrugoobyg.jpg
  4. Метод розрахунку ВНП по доходам: GNP = W+R+i+p+Тн+А (З.п. + рента + відсоток + прибуток + непрямі податки + амортизація)
  5. Метод розрахунку ВНП по витратах: GNP = C+Ig+G+Xn (споживчі витрати + валові приватні інвестиції + державні витрати+ чистий експорт)
  6. Метод додана вартість – обчислюється як суму доданої вартості, створеної на усіх стадіях виробництва товарів та послуг за рік. (Валовий випуск – проміжне споживання = додана вартість)
  7. Мотиви заощаджень: 1. покупка довгострокових товарів; 2. забезпечення в старості;3.забезпечення дітей в майбутньому. Мотиви фірм: 1. максимізація тимчасового прибутку; 2. реальна ставка %.
  8. Мультиплікатор інвестицій - коефіцієнт, що показує залежність доходу від інвестицій. m=∆Y/∆I(інвестиції)
  9. Мультиплікатор Кейнса – величина мультиплікатора визначається як відношення зміни у реальному обсязі виробництва (∆Y) до початкової зміни в інвестиціях (∆І): m = ∆Y/∆I або мультиплікатор можна обчислити з урахуванням значення граничної схильності до споживання:m = 1/1-с = 1/S
  10.  Мультиплікатор збалансованого бюджету. m g = t = 1.

  11. Монетарна політика - це сукупність форм і засобів державного впливу на пропонування грошей з метою забезпечення рівноваги на грошовому ринку, яка сприяла б стабілізації економіки на рівні повної зайнятості за відсутності інфляції.
  12. Метод “видатки-випуск” – метод визначення рівноважного ВВП на умовах тотожності між сукупними видатками і виробленим ВВП.

    Метод “вилучення-ін'єкції” – метод визначення рівноважного ВВП на умовах тотожності між вилученнями та ін'єкціями в економічному кругообігу.

    Мито – податок, який накладає держава на імпортні та експортні товари.

    Мультиплікатор видатків – коефіцієнт, який показує відношення між зміною реального ВВП і початковою зміною сукупних видатків.

    Мультиплікатор збалансованого бюджету – коефіцієнт, який показує на скільки одиниць змінюється ВВП за зміни державного бюджету на одиницю.

    Мультиплікатор податків – коефіцієнт, який показує, на скільки одиниць обернено змінюється ВВП за дискреційної зміни чистих податків на одиницю.

     


21.12.2016; 00:25
хиты: 104
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь