пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Д

  1. Дефлятор – ціновий індекс створений для вимірювання запасного рівня цін на товари і послуги. (Ціни поточного року/Ціни базового року) або (Індекс Пааше: Іп = Ʃр1q1/Ʃpoq1)
  2. Довгостроковий період – проміжок часу, протягом якого величина сукупної пропозиції відновлюється на рівні випуску, а рівноважний рівень цін змінюється на потрібну для цього величину, триває скільки, скільки потрібно цінам, з/п, % ставки для відновлення рівноваги. 
  3. Державний бюджет - баланс урядових доходів і видатків за певний рік.
  4. Державний борг – сума нагромаджених бюджетних дефіцитів за відрахуванням бюджетних надлишків. 

  5. Дискреційна фіскальна політика – це свідоме маніпулювання податками та державними видатками уряду з метою зміни національного виробництва та зайнятості, контролю за інфляцією та прискорення економіки зростання. 
  6. Депозитний мультиплікатор – показує у скільки разів комерційні банки збільшують розмір грошової маси в обігу. (m=1/R)

  7. Дефляція - вилучення з обігу надлишкової грошової маси, випущеної у період інфляції, що супроводжується загальним зниженням цін на товари і послуги.
  8. Демпінг - продаж товарів за цінами, нижчими від контрактних на міжнародних товарних ринках, за умови, що низький рівень ціни не зумовлюється відповідним рівнем витрат на виробництво цього товару.

  9. Депозитні гроші – грошові кошти, які залучаються банківською системою з метою їх використання для здійснення активних операцій.

    Депресія – фаза економічного циклу, яка виникає після закінчення фази падіння і створює передумови для пожвавлення виробництва.

    Державні закупівлі – урядові видатки на купівлю товарів та послуг колективного споживання і державне інвестування економіки.

    Дефлювання – перетворення номінальних показників у реальні для років, які мали більш високі ціни порівняно з базовим.

    Дефляція – Зниження загального рівня цін.

    Дискреційна політика – політика стосовно чистих податків і державних закупівель, яка спирається на рішення уряду і парламенту з метою цілеспрямованого впливу на економіку.

    Довгострокова крива сукупної пропозиції – крива, що відображає незалежність сукупної пропозиції від цін у довгостроковому періоді і прибирає вигляду вертикальної лінії, яка започатковується в точці потенційного ВВП.

    Додана вартість – різниця між повною ринковою вартістю товарів та послуг і матеріальними витратами.

    Дохід особистий – дохід домашніх господарств, який охоплює їх первинні та вторинні доходи.

    Дохід післяподатковий – особистий дохід домогосподарств за мінусом особистих податків. 


20.12.2016; 21:25
хиты: 99
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь