пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Б

  1. Базові ціни - це ціна товару стандартної якості, відштовхуючись від якої встановлюється ціна товару більш високого або низької якості.
  2. Бюджетний дефіцит - величина, на яку державні закупівлі перевищують чисті податки.

  3.  Бюджетне сальдо - показник, який характеризує стан державного бюджету і визначається як різниця між чистими податками та державними закупівлями.

  4.  Банківська система – це система з частковими резервним покриттям, тільки частину своїх депозитів банки зберігають у вигляді резервів, а решту використовують для видачі позик на ін. операції.

  5. Банківський мультиплікатор: m=1/r

 

  1. Безробіття – це стан ринку робочої сили за умов, коли пропозиція робочої сили перевищує попит на неї. 
  2. Базовий рік - рік, який за вихідну базу для одчислення реальних змін вартісних показників.

    Баланс товарів та послуг – складова частина рахунка поточних операцій, яка відображає співвідношення між експортом та імпортом товарів та послуг.

    Банківські резерви – частина депозитних грошей, які комерційні банки зберігають у формі безвідсоткових вкладів у Нацбанку і в формі готівки у власній касі.

    Безробіття добровільне – безробіття, яке згідно з класичною теорією виникає в разі небажання робітників найматися на роботу на умовах низької зарплати.

    Безробіття природне – безробіття, яке є необхідною умовою для нормального розвитку ринку праці і складається із фрикційного та структурного безробіття.

    Безробіття структурне - безробіття, яке виникає внаслідок невідповідності між попитом і пропозицією на робочу силу за професією, кваліфікацією, географічними та іншими ознаками.

    Безробіття фрикційне - безробіття, яке виникає внаслідок добровільної зміни місця праці.

    Безробіття циклічне - безробіття, яке виникає внаслідок загального падіння виробництва і скорочення попиту на ринку праці.

    Бісектриса – така лінія графіка споживання, яка відображає тотожність між споживчими видатками і післяподатковим доходом.

    Бюджетне сальдо – показник, який характеризує стан державного бюджету і визначається як різниця між чистими податками та державними закупівлями.

    Бюджетний дефіцит – величина, на яку державні закупівлі перевищують чисті податки.

    Бюджетний надлишок – величина, на яку чисті податки перевищують державні закупівлі.

     


20.12.2016; 21:04
хиты: 98
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь