пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

75.Європейський банк реконструкції і розвитку

Європейський банк реконструкції і розвитку ( ЄБРР ) був створений у 1991 році з метою сприяння країнам Центральної і Східної Європи та Співдружності Незалежних Держав (СНД) у становленні ринкової економіки після краху адміністративно-командної системи.

ЄБРР розташований у Лондоні, він є міжнародною організацією, до складу якої входять 60 членів (58 країн, Європейське співтовариство і Європейський інвестиційний банк). Кожна країна-член представлена в Раді керівників і Раді директорів банку .

ЄБРР фінансує проекти як у приватному, так і в державному секторах, надаючи пряме фінансування кредитним організаціям, а також підприємствам інфраструктури, промисловості та торгівлі.

Сильна сторона ЄБРР полягає в Його глибокому знанні регіону операцій. Будучи найбільшим іноземним інвестором у приватному секторі регіону, ЄБРР має уяву про проблеми і потенціал кожної з 26 країн. Відповідно до своєї Угоди про заснування ЄБРР працює тільки у країнах, які підтримують принципи бага-топартійної демократії, плюралізму і ринкової економіки.

ЄБРР націлений на проведення своїх операцій у масштабах усього регіону і підписав проекти в кожній з його країн. З метою координації діяльності на місцях ЄБРР відкрив місцеві представництва в усіх Його країнах. Укомплектовані кадрами з іноземних і місцевих фахівців ці представництва повноправно беруть участь у розробці нових проектів і контролі за ходом зростаючого числа операцій ЄБРР.

Одна з основних переваг ЄБРР - здатність брати на себе ризики, що дозволяє йому розширювати кордони комерційних можливостей у країнах, в яких він здійснює операції. Маючи вищий кредитний рейтинг AAA, ЄБРР може залучати кошти на міжнародних ринках капіталу на найбільш вигідних умовах. Досвід роботи ЄБРР у регіоні дозволяє йому точно оцінювати ризики, а передані урядами-донорами в його розпорядження фонди "технічного співробітництва" забезпечують старанність опрацювання проектів.

ЄБРР надає підтримку країнам-членам у проведенні структурних і галузевих реформ, включаючи демонополізацію і приватизацію з метою повної інтеграції їх економік у світову економіку шляхом сприяння:

• організації, модернізації і розширенню виробничої, конкурентоспроможної й приватнопідприємницької діяльності, перш за все - малих та середніх підприємств;

• мобілізації національного й іноземного капіталу, а також ефективному управлінню ними;

• інвестиціям у виробництво з метою створення конкурентного середовища і підвищення її ефективності, якості життя та поліпшення продуктивності праці;

• наданню технічної допомоги в підготовці, фінансуванні та реалізації проектів;

• стимулюванню і заохоченню розвитку ринків капіталу;

• реалізації великих і економічно обґрунтованих проектів, таких, що включають більше ніж одну країну-реціпієнта;

• екологічно стійкому розвитку.


17.12.2016; 22:46
хиты: 93
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь